Voldens tabuer brydes på biblioteket

Med udstilling »Kvinder og børn på flugt fra vold« håber Ringsted Krisecenter at bryde tabuer og udbrede kendskabet til de forfærdelige konsekvenser af vold mod kvinder.

- Det er hele tiden små skridt, vi tager med at udbrede kendskabet til emnet. Det handler om at bryde tabuer. Det forventer jeg, udstillingen kan være med til. Jeg håber opmærksomheden på vold mod kvinder vil sprede sig som ringe i vandet, siger Kirsten Hejnfelt, forstander på Ringsted Krisecenter.

Hun deltog i går ved åbningen af udstillingen, der er skabt i anledning af Ringsted Krisecenters 40 års jubilæum. Den milepæl blev rundet sidste år, og et samarbejde med Danmarks Forsorgsmuseum blev søsat. Beretninger fra voldsramte kvinder og børn samt fortællinger fra tidligere ansatte og frivillige blev indsamlet.

- Det er et fuldstændig ubelyst emne. Vold mod kvinder er velkendt i historien, men er alligevel et ubelyst emne. Det er et kæmpe tabu, siger formidlingschef hos Danmarks Forsorgsmuseum Sarah Smed og fortsætter:

- Det er et vigtigt kapitel i danmarkshistorien, som vi skal fortælle - ikke mindst hvis vi vil ændre på, at to-tre elever i hver skoleklasse i dag kommer fra et hjem med vold, siger hun.

Udstillingen kan besøges på Ringsted Bibliotek frem til søndag 27. januar. Den kan også besøges på www.kvinderogboernpaaflugtfravold.dk. Den digitale udstilling kan fortsat besøges, når udstillingsperioden på Ringsted Bibliotek er udløbet.