Flere unge bruger biblioteket

Helene Hansen fra Korsør sidder ikke i toget på vej til SDU i Kolding, hvor hun læser til cand. it med speciale i web-arkitektur, men hun sidder skam i en stillezone, hvor der er fred og ro til at arbejde med eksamens-opgaven. Stillezonen befinder sig på biblioteket i Slagelse, der i november fordoblede antallet af studieegnede pladser fra 16 til godt 30.

Ud over stillezonen med automatisk dørlukning er der rundt omkring på bibliotekets to etager indrettet studiepladser i mange kroge. Nogle med plads til én studerende og nogle for grupper.

- Vi vil gerne støtte Slagelses udvikling som uddannelsesby, og specielt i opgave-sæsonen i december kunne vi se, at de unge havde fundet os, konstaterer leder af bibliotek og borgerseervice, Johan Otte, inden vi forstyrrer hos Helene i stillezonen.

- Jeg har været på alle bibliotekerne. I Skælskør var der fred og ro, men der var ikke plads som her, og i Korsør kan man ikke sidde med sin egen computer. Her er alt, hvad man har brug for, fortæller hun.

Sidst Helene var på biblioteket i Skælskør, kom hun til at tale med Sanne Kjerstein Madsen, der er afdelingsleder for bibliotekarerne. Hun anbefalede de nye studiepladser i Slagelse, som Helene også regner med at bruge fremover.

- Når jeg sidder derhjemme, kan jeg jo finde på 1000 oversprings-handlinger. I næste uge har jeg også en uge-eksamen, hvor jeg helt sikkert også kommer til at bruge det, siger hun.

Bibliotekets bestræbelser på at gøre sig »lækker« over for de unge slutter ikke med udvidelsen af de studieegnede pladser. I den kommende tid skal de digitale muligheder såsom digitale tidsskrifter og internationale aviser være mere synlige, ligesom der bliver mulighed for at prøve virtuel reality-briller.