Rødt monster indleder travlt teaterforår

Med »Red Bastard« tager Roskilde Teater hul på forårssæsonen 2019, der i de kommende måneder byder på 20 forskellige forestillinger, herunder Shakespeare og Kai Normann Andersen.

Engelskkundskaberne skal være på plads, når Roskilde Teater som sin første voksenforestilling i 2019 præsenterer »Red Bastard« søndag den 13. januar. Den amerikanske performer, forfatter og instruktør Eric Davis indtager scenen i Laboratoriet på Musicon forklædt som et rødt komediemonster, der kaster sig ud i en monolog, hvor ingen kan vide sig sikre - heller ikke publikum som risikerer at blive involveret undervejs. »Red Bastard« kommer direkte fra Londons West End og har ellers turneret i det meste af verden med stor succes.

Teatret st.tv. opfører den 26. februar stykket »Beruselse«, der med latteren som absurd forløsning viser, hvor svært det er at bryde et tabu med en alkoholiker i familien. Som optakt fortæller Lotus Turéll, datter af den kendte forfatter Dan Turéll, om at vokse op i en lykkelig familie med et massivt alkoholmisbrug.

Hvad angår familie- og børneteatret skal man ikke tøve for længe med at sikre sig billetter, da der allerede er udsolgt til flere af forestillingerne i det kommende halvår. Der er stadig ledige pladser til følgende forestillinger: Teater Refleksions »I nattens lys«, Syddjurs Egnsteaters »Kæmpen som ikke havde hjerte i livet« og Cantabile 2s »Spor af dyr«.

Ved to af forårets forestillinger vil der være arrangeret spisning for publikum. Ramsømagle Forsamlingshus står for maden den 11. april, når Teatergrad spiller »The Beatroots«, der både er en koncert og en teaterforestilling. Den 28. april er der spisning på Svogerslev Kro efter Figaro og Den Ny Operas opførelse af »Svend, Knud og Valdemar«.

Derudover kan man i løbet af foråret opleve Teatret Møllens udgave af Shakespeares »King Lear«, mens Mungo Park spiller »Hamlet«. Folketeatret kommer med både »Emil fra Lønneberg« og »Mød mig på Cassiopeia«. Til sidstnævnte er der tæt på at være udsolgt. Forårssæsonen slutter i maj med den Reumert-vindende »Rocky« fra Husets Teater.

Billetter bestilles på www.roskildeteater.dk.