Nu skal det gamle komfur skiftes ud

Der er stor opbakning til fællesspisningerne i Alsted Forsamlingshus. Fremover får kokken og de frivillige bedre forhold i køkkenet. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

I et forsamlingshus er komfuret helt centralt. Sådan er det også i Alsted Forsamlingshus, hvor det komfur, der skabte en betragtelig forbedring af forholdene i begyndelsen af dette årtusinde, nu har leveret varme til sin sidste portion mad.

- Da vi havde fællesspisning sidst, slog komfuret sikringerne, fortæller Erik Jensen fra forsamlingshusets bestyrelse.

- Det går jo ikke. Vi har et stykke tid været klar over, at der var problemer med komfuret, så vi havde allerede sendt en ansøgning af sted til Sorø Spare- og Laanekasses Fond, og heldigvis var svaret positivt.

Sorø Spare- og Laanekasses Fond donerer 30.000 kr., og forsamlingshusets plan er at anskaffe et nyt komfur med seks plader mod de fire, der er i dag, samt en ny separat ovn.

- Beløbet skulle lige kunne dække, men løber ønskerne ud over donationen, må vi spæde lidt til selv.

Med det nye komfur i hus håber bestyrelsen at kunne leje forsamlingshuset endnu mere ud.

- Vi har rigtig gode forhold. Senest har vi fået sat salen i fin stand, fortæller Erik Jensen.

- Den lokale opbakning skorter det heller ikke på. Vi har lige været 120 til vores vildtaften. Næste gang, vi har fællesspisning, er 22. februar. Her skal vi smage øl og retter, der passer til, eller direkte er tilberedt med øl.

Det er forsamlingshusets formand, Torben Cordtz, der er den lokale brygmester. Til det arrangement kan der »kun« være 80.

I Alsted har de haft den oplevelse, at det - selv om prisen er lidt højere - trækker flere til, når der laves lidt mere speciel mad.

- Øl-aftenen koster 275 kr. pr. kuvert, men vi får udsolgt alligevel, fortæller Erik Jensen.

- Faktisk gjorde jeg mig til talsmand for, at vi også skulle have nogle fællesspisninger med mere traditionel mad til en billigere pris. Det prøvede vi, men der var vi ikke i nærheden af at have udsolgt.

Til fællesspisningerne er det kokken Thomas Nielsen, der sammen med de frivillige tilbereder maden.

Ikke mindst i hverdagene kunne forsamlingshuset godt benyttes mere. Det har bl.a. Alsted-Fjenneslev Gymnastik- og Idrætsforening også fået øje på, så nu rykker der et gymnastikhold ind i salen en af dagene.