Tronskifte på de lange distancer

Tidligere på året vandt Axel Vang Christensen det danske mesterskab i 10 kilometer på landevej på flyvestation Værløses landingsbaner - blandt andre foran Danmarks to OL-marathonløbere Abdi Ulad og Thijs Nijhuis.

Der var den gang tale om et gennembrud i seniorrækkerne for den unge Hillerød-løber, og i weekenden understregede Axel Vang Christensen, at han er ved at sætte sig på flæsket på langdistancerne i dansk atletik.

Den nu 17-årige Hillerød-løber vandt lørdag det danske mesterskaber i cross over 10 kilometer, der blev løbet i regn, rusk og efterårskulde på Korsør Golfbane.

Axel Vang Christensen kunne i princippet have stillet op i U18-klassen, men med det niveau han lægger for dagen, valgte at naturligvis at prøve kræfter med de allerbedste.

Ved DM på landevej blev det hele afgjort en kilometer før mål, da Axel Vang Christensen foretog et ryk, som ingen af konkurrenterne svarede igen på. Weekendens løb blev en noget mere ensidig affære.

Efter den første af i alt fem omgange var det kun de to AGF-løbere, Mikkel Dahl-Jessen og Jacob Sommer Simonsen, der kunne følge Axel Vang Christensen, der havde taget teten fra start. Men de måtte også slippe en efter en, og på de sidste seks kilometer løb Axel Vang Christensen alene mod målstregen i tiden 31 minutter og 16 sekunder.

I mål havde Axel Vang Christensen et forspring på 20 sekunder til Mikkel Dahl-Jessen og mere end et minut til Jacob Sommer Simonsen på tredjepladsen.

Ud over de to danske seniormesterskaber kan den unge Hillerød-løber præsentere et cv med 38 danske juniorrekorder, seks uofficielle europæiske rekorder og tre uofficielle verdensrekorder.

Anna Emilie suveræn hos kvinderne

Kvinderne afviklede samtidig deres danske mesterskaber i cross, og her var der også nordsjællandsk sejr.

Anna Emilie Møller repræsenterer fremdeles Blovstrød Løverne selv om hun har bosat sig og studerer i Århus.

Anna Emilie Møller var næsten et minut hurtigere end sin nærmeste rival, Helene Svane fra Århus Fremad. På tredjepladsen løb Caroline Millenaar fra Herning sig ind til bronze mere end to minutter efter Anna Emilie Møller.