Legede borgmester for en dag: Det lærte de

Ved besøget på rådhuset viste borgmester Kent Magelund, hvordan han som borgmester driver en kommune, og hvad jobbet ellers indeholder.

Eleverne fra 9. klasse for voksne på Vestegnen HF & VUC i Brøndby Strand besøgte denne uge Brøndby Kommunes rådhus for at få et indblik i kommunalpolitik og demokrati i praksis.

Eleverne undervises til dagligt i samfundsfag, hvor de lærer om det danske samfund, hvem der har magten, og hvordan man kan få indflydelse.

Besøget på rådhuset blev en spændende og praktisk oplevelse, hvor de havde mulighed for at møde borgmester Kent Magelund.

Borgmesteren gav dem indblik i kommunalbestyrelsens arbejde og fortalte om kommunens ansvarsområder.

Han viste også interesse for kursisternes valg af uddannelse og deres synspunkter.

Kursisterne blev bekræftet i vigtigheden af at bruge deres stemmeret, og de delte aktivt deres holdninger til, hvad der er vigtigt for dem i lokalsamfundet.

Det blev af særlig betydning for Nadia Amin at lære, at hun kan stemme til kommunalvalget og dermed være med til at påvirke, hvem der bliver valgt ind i kommunalbestyrelsen.

Besøget på rådhuset er en del af en bredere indsats fra både Vestegnen HF & VUC og Brøndby Kommune for at øge valgdeltagelsen og styrke samfundsengagementet blandt unge og voksne i lokalsamfundet.

Direktør Tue Sanderhage fra Vestegnen HF & VUC udtaler i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte af vores uddannelsespartnerskab med Brøndby Kommune. Det giver vores kursister endnu flere muligheder for læring og dannelse. Samarbejdet med kommunen og helhedsplanen er en vigtig del af det. Det giver os mulighed for at gøre elevernes uddannelse relevant for deres hverdag og virkelighed. Et partnerskab handler netop om at skabe bedre løsninger i fællesskab.

mihan