Uvished præger: Derfor er nærpolitistation ikke klar

Den tidligere Klub 2990 i Nivå skal blive til nærpolitistation. Men der kan være lang vej igen. Arkivfoto.

Da en stor politisk aftale for politi og anklagemyndighed for 2021 til 2023 for godt og vel et år siden blev indgået, blev den socialdemokratiske regerings store ønske om 20 nærpolitistationer til virkelighed.

De 20 nærpolitienheder, der skal have åbent for fysisk henvendelse mindst 15 timer om ugen, fordeler sig over hele landet, og de er så småt ved at åbne.

Det gælder for eksempel for nærpolitienheden i Helsinge, hvor leder Christian Kobbernagel og fire andre nu udgør Gribskov Kommunes nærpoliti, som man for nyligt kunne læse i Frederiksborg Amts Avis.

Renovering

Af de 20 nærpolitienheder skal en af disse ligge ved Islandshøjparken i Nivå. Men det er sværere at få klarhed omkring åbningen af denne station.

Som man også kunne læse i avisen forleden, er en kontrakt mellem Fredensborg Kommune og Bygningsstyrelsen ellers indgået, og ganske sikkert er det, at stationen kommer til at ligge på Nivåhøj 55, hvor Klub 2990 tidligere har ligget. Huslejen lyder på 117.600 i kvartalet, og kontrakten er vel at mærke bindende indtil begyndelsen af 2025.

Adspurgt om en status på politistationen i Nivå henviser borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen (S) til Nordsjællands Politi.

Her oplyser politiinspektør Svend Foldager, at det står ganske uklart, hvornår man vil kunne invitere til en åbning, som man gjorde 1. november i tinghuset i Helsinge i Gribskov Kommune.

Årsagen til uklarheden er primært, at den gamle Klub 2990, der lå på adressen for den kommende nærpolitienhed, skal totalrenoveres, før betjentene kan tage imod borgenes henvendelser om stort og småt i lokalområdet.

Og nok er man ved at få udarbejdet tegninger, der endeligt skal konfirmeres for dernæst at finde håndværkere til at gå i gang med projektet. Men der er en lang række regler for, når man skal bygge noget om, og en bygning skal bruges til et andet formål, forklarer Svend Foldager, der blandt andet nævner alskens miljø- og varmekrav til vinduer som eksempel.

Også på grund af en stor uvished om, hvornår man kan få de fornødne byggematerialer hjem til renoveringen, er Svend Foldager påpasselig med at gisne om åbningen af stationen i Nivå.

- Vi ved virkelig ikke, hvornår renoveringen kan gå i gang. Vi er stadig i gang med at få godkendt tegningerne, som vi er i fuld gang med, og jeg håber, arbejdet kan gå i gang tidligt i det nye år, siger han.