Stjal gaver fra udsatte borgere

Tarveligt: Stjal gaver fra udsatte borgere

”Jeg kan næsten ikke tale om det uden at komme til at tude. Jeg har aldrig oplevet noget så sørgeligt og så tarveligt. Hvordan kan man stjæle fra nogle af vores allersvageste borgere.”

Ordene kommer fra Eva Tufte, der er leder af Kirkens Korshærs værested Paradiset på Toftebæksvej i Lyngby.

Hun blev søndag aften ringet op af en frivillig medarbejder, der havde været i Paradiset for at tage mad ud af fryseren, så det var klar til mandagens julefest.

Og det var her, at han konstaterede, at en rude var taget ud, og at døren ind til lokalet, hvor alle gaverne stod klar, var brækket op med et koben. Og gaverne var fjernet.

De mange gaverne var ankommet fredag fra Ønsketræet i Lyngby Storcenter. Og i pakkerne var blandt andet gavekort, hovedpuder, elkoger, tøj og en microovn.

”Vi startede helt tilbage i oktober med at skrive ned, hvad hver enkelt kunne ønske os. En af vores brugere har ikke et køkken, så hun havde ønsket sig en microovn, så hun kunne varme noget mad, som hun nogen gang får med hjem herfra. Alle havde ønsket sig ting, som de virkelig manglede,” siger Eva Tufte.

Så hvor mandagen skulle være brugt på forberedelser til eftermiddagens fest, måtte hun i stedet afsætte timer til at tale med politi, Lyngby Storcenter, Virum-Sorgenfri Rotary Klub, der står for Ønsketræet og forsikringsselskaber.

Men fest bliver der, lover hun.

”Her er meget stille, og folk er virkelig kede af det. Og forstår ingenting. For nogle af dem er den her gave den eneste, de får. Jeg går og grubler som en gal og tænker over, hvordan jeg skaffer gaver her i sidste øjeblik. Vi havde allerede nogle ting liggende, som søde mennesker har givet os, og så har vi fået en donation fra Flying Tiger med julegaver. Vi har også et lille beløb, som jeg måske kan splitte op til et lille gavekort til vores faste brugere,” siger Eva Tufte. Og fortsætter:

”Det skal nok blive en fantastisk jul, og denne her situation må bare ikke ødelægge julen for de mennesker, der kommer hernede.”