New York melder om hidtil højeste smittetal under pandemien

Delstaten New York har med over 21.000 nye tilfælde af coronasmitte registreret sit højeste antal tilfælde i løbet af et døgn under pandemien.

Det oplyser guvernør Kathy Hochul fredag ifølge CNN og ABC News.

- Stigningen i covid-19-tilfælde denne vinter er en påmindelse om, at pandemien endnu ikke er overstået, og vi skal være ekstra opmærksomme på at beskytte os selv og andre, siger guvernøren.

Medvirkende til de mange positive prøver kan være, at delstaten har udvidet kapaciteten til at teste for smitte.

Indlæggelser på hospitaler som følge af covid-19 er ifølge CNN relativ lavt med knap 3900. I april 2020 toppede indlæggelserne i delstaten med næsten 19.000.

- Vaccinen er stadig vores bedste våben til at nedkæmpe dette virus og sikre os mod alvorlig sygdom. Få stikket, hvis det endnu ikke er sket, og bliv revaccineret, hvis du er, brug mundbind og vask dine hænder, siger Kathy Hochul.

Den nye og tilsyneladende meget smitsomme omikronvariant, som Verdenssundhedsorganisationen WHO slog alarm om i slutningen af november, er der indtil videre registreret 178 tilfælde af New York.

- Det her ændrer sig hurtigt. Antallet stiger eksponentielt dag for dag, siger Kathy Hochul.

Guvernøren henviser til, at antallet af nye smittetilfælde i delstaten over den seneste periode på syv dage er øget med 71 procent sammenlignet med for to uger siden.

Smittespredningen i New York begyndte at stige i slutningen af oktober i den vestlige del af delstaten.

Den seneste uge er smitten også taget til i New York City, der er USA's mest folkerige by med over otte millioner indbyggere.

Storbyens borgmester, Bill de Blasio, advarer om, at omikronvarianten nu rammer med "fuld kraft". Han tilføjer dog, at situationen på byens hospitaler fortsat er stabil.

New York var den hårdest ramte af de amerikanske delstater i de første mange måneder af pandemien i 2020.

/ritzau/