Kulturlivet lukker ned: “Det er superærgerligt, men jeg kan godt forstå det”

Carsten Larsen, der er direktør i Royal Stage i Hillerød, ærgrer sig selvfølgelig over, at kulturlivet endnu engang må gå forrest i kampen mod smittespredningen af coronavirus.

Men der er ingen vej udenom, mener han.

"Vi skal jo passe på hinanden, og det er trods alt vigtigere, at forretningslivet og restauranterne kan holde åbent. Det er selvfølgelig superærgerligt og irriterende, men det er vel rimeligt nok, at vi bliver nødt til at lukke ned, når vi nu står i den situation, vi står i,“ siger han.

Flytte to koncerter

Hvis den anbefalede nedlukning af kulturlivet bliver vedtaget i Epidemiudvalget senere i dag, betyder det, at Carsten Larsen og Royal Stage i første omgang skal flytte to koncerter med henholdsvis Copenhagen Phil og Dreamers’ Circus den 7. januar og Tim Christensen den 14. januar.

“Det er planen, at vi gennemfører dem på et senere tidspunkt, og vi er allerede i fuld gang med at finde nye datoer til de to koncerter. Jeg tror, at vi kan melde noget ud på mandag,” sagde Carsten Larsen umiddelbart efter pressemødet i Statsministeriet fredag eftermiddag.

“Men vi har jo også to håndboldkampe med Nordsjælland Håndbold på henholdsvis onsdag den 22. december og torsdag den 30. december, og dem må der jo heller ikke komme tilskuere til. Jeg ved, at der er blevet solgt rigtig mange billetter til kampen på onsdag, så det er jo også superærgerligt,” siger han.

Tage det i opløbet

De nye restriktioner og nedlukninger betyder også, hvis de altså bliver godkendt i Epidemiudvalget, at Hillerød Svømmehal ikke åbner som planlagt efter juleferien 2. juledag.

“Jeg håber selvfølgelig på, at nedlukningen kommer til at vare så kort tid som overhovedet muligt, men det er bedre, at vi gør det nu, hvor vi måske kan tage det i opløbet, og så komme i gang igen i løbet af januar,” lyder det fra Carsten Larsen.