Politiet søger fortsat vidne: Kan være “udenbys” mand

En uge efter, at Midt- og Vestsjællands Politi udsendte efterlysning med navn og foto af en 20-årig mand fra Holbæk, som mistænkes for et angreb med kniv på en 18-årig ved Holbæk Station 13. november, er det endnu ikke lykkedes politiet at finde den pågældende.

Sådan lyder meldingen fra politiet fredag formiddag.

Samtidig med efterlysningen af den 20-årige mistænkte i sidste uge, bad politiet også om hjælp til at finde frem til et muligt vidne til episoden ved Holbæk Station om eftermiddagen ved 16.25-tiden lørdag den 13. november i år.

Ifølge politiet blev vidnet, der beskrives som en cirka 60-årig mand med lyst hår og briller, skubbet omkuld af den mistænkte 20-årige, da han flygtede fra stedet efter overfaldet på den 18-årige på pladsen foran stationen.

Heller ikke dette vidne har politiet fået kontakt til, og det kan skyldes, at manden muligvis ikke er fra lokalområdet i Holbæk og således måske heller ikke opmærksom på politiets melding om, at man gerne vil tale med ham.

– Han har ikke selv henvendt sig, og vi har heller ikke endnu kunnet identificere ham. Manden kan muligvis have været gæst i Holbæk den lørdag. Andre vidner har hørt manden sige, at han ville blive afhentet ved stationen, fordi han skulle besøge nogen i østbyen. Så vidnet kan være en udenbys mand, der har relation til nogen i Holbæks østby, og vi vil stadig gerne i kontakt med ham, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

I pressemeddelelsen udsendt fredag den 10. december gav politiet denne beskrivelse af vidnet: Cirka 60-årig mand, lyst hår, bærer briller og var den lørdag iført en mørk jakke, lyst halstørklæde, lys trøje og mørke bukser. Han medbragte en sort rygsæk med grå bund.

Muligt drabsforsøg

Politiet betragtede i første omgang episoden ved stationen som et gensidigt slagsmål mellem den 20-årige og den 18-årige.

Efterfølgende blev der fundet flere knive i området ved stationen, og den 20-årige blev anholdt i et tog, mens den 18-årige blev anholdt på sin bopæl senere samme dag. Begge blev løsladt efter afhøring til sagen, som politiet rubricerede som forsøg på grov vold.

Den videre efterforskning har dog ført til, at politiet nu ser med endnu større alvor på sagen og betragter den som et muligt drabsforsøg på den 18-årige. Det oplyste politiets kommunikationschef Thomas Kristensen i sidste uge til avisen.

Det er angiveligt optagelser fra videoovervågning, der har fået politiets efterforskere til at mistænke den 20-årige for at begå det, politiet kalder et »livsfarligt angreb« på den 18-årige, som dog slap uskadt fra episoden.

Midt- og Vestsjællands Politis pressemeddelse om efterlysning af såvel den 20-årige mistænkte som af vidnet kan ses i sin helhed her.