Nostalgisk juletraditon aflyst

Juledag 25. december skulle det rock-nostalgiske band Glam Gang efter planen give koncert i Kontorets overdækkede gårdhave i Kalundborg, men arrangørerne har valgt at aflyse juletraditionen på grund af corona-restriktionen om, at der kun må være 50 stående gæster.

– Det er super-ærgerligt. Både fordi det er en tradition, hvor man lige kommer for at hilse på dem, man kender, der er hjemme i Kalundborg i julen, og fordi det er vores tredje-største dag på året, næst efter byfestens fredag og lørdag.

– Men det kan ikke lade sig gøre, når vi kun må have 50 stående gæster. Der plejer at komme virkelig mange, og de plejer at stå helt tæt, siger Morten Nystrup.

Han driver Kontoret og Postgaarden sammen med sin kone Trine Nystrup.

Koncerten med Glam Gang - med de gamle Kalundborg-drenge Jens Peter “Fjeder” Stavnstrup, Peter Fernando, Nicholas Vogel, og Michael ”Mini” Fast, samt Lars Rahbek - var først arrangeret i Postgaarden men blev flyttet til Kontorets gårdhave.

Alle julefrokoster røg

Postgaarden er også hårdt ramt af corona-restriktioner og -anbefalinger. Da direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, gik på tv og anbefalede at aflyse årets julefrokoster på grund af smittefaren, røg alle de bookede julefrokoster på Postgaarden. Det rammer ikke kun Postgaarden men også under-leverandørerne økonomisk.

Også på koncerterne kan den genopblussede corona-pandemi mærkes. Publikum er forsigtige med at bestille billetter, og det får arrangøren til at trække i håndbremsen.

– Lige nu booker vi ikke mere musik ind, før vi lige har set tiden an, siger Morten Nystrup.

Danseorkesteret, U2-coverbandet Die Herren og The Beatles Revival fra Prag skulle have optrådt under den sidste nedlukning men er udskudt til marts, april og maj 2022.

– Så håber vi, at det er bedre til den tid, siger restauratøren.

Første arrangement på Postgaarden i det nye år er Lions julekoncert 28. januar.

– Det er for et siddende publikum, så det tror jeg godt, vi kan gennemføre, håber Morten Nystrup.

Restauratøren oplyser, at der er booket mange bryllupper, konfirmationer, fødselsdage, julefrokoster, teaterforestillinger og jazzkoncerter i 2022 og 2023. Men det luner ikke økonomisk lige her og nu.

Og Kontoret er også ramt af restriktionen om at lukke til midnat.

– Alt i alt er det én af vores tre højsæsoner, der er i den grad er påvirket af corona og restriktioner, siger Morten Nystrup.

Han håber, at Kontoret og Postgaarden vil kunne få hjælp fra fra Erhvervsministeriets kompensationspakker.

Foto: Per Christensen