Prisregn til virtuel filmfestival

350 7. klasses elever fra folkeskoler i hele Lejre Kommune har på bare én uge produceret deres egen dokumentarfilm sammen med professionelle filmfolk fra St. Next.

Det er blevet til 130 dokumentarfilm i alt, som alle indeholder et interview med en person, som eleverne selv har valgt, kontaktet og besøgt for at interviewe og filme. Her er eleverne kommer vidt omkring i deres valg af interviewpersoner, som spænder fra tandlægen til clairvoyanten og den hjemløse.

Festival på skærmen

7. klassernes arbejde er netop kulmineret med en skolefilmfestival for alle eleverne og deres lærere. Men da smittetallene ikke rigtig var til store fysiske træf, så blev der sadlet om, så eleverne alligevel kunne modtage deres priser og opleve filmgallastemning fra skærmen.

Den virtuelle filmfestival blev sendt live fra Hvalsø Kulturhus, hvor kultursalen i dagens anledning var omdannet til et filmstudie med hjælp fra St. Next.

Her blev syv af de i alt 32 indsendte film præmieret med en række priser. Prisen for bedste film gik til ”De anderledes” med begrundelsen et ærligt og åbenhjertet interview, som åbner vores øjne op for en skole, hvor det at være anderledes ikke er et tabu, men en styrke.

Det er animationskunstner Ida Maria Schouw Andreasen, der har bedømt alle elevernes bidrag. Hun er lærer på Lejre Musik- og Billedskoles animationshold og har herfra mange erfaringer med selv at lave film.

Wikke & Rasmussen på slap line

Festivalen bød også på et besøg fra det kendte filmmakkerpar Michael Wikke og Steen Rasmussen var inviteret i studiet for at give et indblik i, hvordan det er at arbejde som filminstruktør og komme i mål med at få ens vilde ideer omsat til spillefilm.

Filmforløbet er 7.klassernes kulturforløb i Dronten – Lejre Kommunes børnekulturelle indsats, som lige nu udvides til Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Målet er at give kulturregionens 35.000 børn og unge sammen kulturtilbud som i Lejre Kommune.

Fakta: Vinderne af de syv filmpriser

Bedste Klip: Livet som Domværker lavet af 7.x. Hvalsø Skole

Bedste stemningsfoto: Den Hvide Dame lavet af 7.u. Trællerupskolen

Bedste karakter: Mit liv som Sejler lavet af 7.a. Bramsnæsvigskolen

Bedste ide: Osted Massakren lavet af 7.a. Osted Skole

Bedste interview: Hjemløs lavet af 7.y. Hvalsø Skole

Juryens Specialpris: Flygtninge fra Kosovo lavet af 7.b. Allerslev skole

Bedste film: De anderledes laver af 7. kl. Firkløverskolen