DEBAT: Vent et trafikkaos af FORMAT

For et par uger siden bragte Ugebladet to debatindlæg om det truende trafikkaos, der kan forudses, hvis det nye store FORMAT-projekt bliver opført på Cirkelhus-grunden. Der kan forudses trafiksammenbrud ved udkørslen fra Christianshusvej til Usserød Kongevej.

Siden da er der kommet flere oplysninger, der kun kan forværre situationen.

Ifølge en beregning vil trafikken på stedet vokse til over 8.000 biler i døgnet. De kommer selvfølgelig ikke jævnt fordelt over 24 timer, men koncentreres i myldretiderne, hvor flere tusinde biler så samtidig skal ind eller ud.

Billedet viser en ’mild’ udgave af myldretiden i dag. Det er fortrinsvis forældre, der har hentet deres børn på NGG. Bliver FORMAT realiseret, så gang bilerne med nogle tusinde og i flere timer.

Ifølge Kristin Arendt, projektmanager hos Athena Partners, der står for FORMAT-projektet, har COWI foreslået en løsning – lysregulering i udkørslen.

Løser det noget? Hvor mange biler bliver der plads til at slippe ud på Usserød Kongevej ad gangen ved grønt lys, når de skal klemme sig ind i køerne både i nord- og sydgående retning?

Hvis FORMAT-projektet overhovedet skal realiseres, kræver det en helt anden løsning.

Foto: Peter Borch