Fakkeltog mod racisme onsdag den 15. december

KlausS

Sådan er vi ikke - der skal være plads til alle på Stevns!

Solidaritet: Onsdag den 15. december kl. 16:30 starter et fakkeltog fra biblioteket og kirkepladsen i Store Heddinge til Nytorv.

Et ægtepar fra byen har taget initiativ til denne markering af, at "Der skal være plads til alle på Stevns".

Invitation til optog mod racisme

Det er ægteparret Rikke og Simon Vigsø, som i Stevnsbladet læste om de racistiske krænkelser og det, de kalder "den væmmelige behandling" som en ung tilflytterfamilie har fået på Stevns.

- Det blev vi meget chokerede over, kede af det og vrede, fortæller Simon Vigsø til Stevnsbladet.

"Men hvorfor lave et fakkeltog?"

- Fordi, sådan er vi ikke, lyder det enkelte svar, med reference til et ønske om at frigøre Stevns for prædikatet 'racistisk'.

- Det er chokerende, det som er hændt. Og derfor er vi nødt til at "råbe" højt for at tage til genmæle. De fleste af os kan godt finde ud af at opføre os ordentligt, siger Simon Vigsø.

Stevns er mere og bedre

Ægteparret Vigsø kender ikke familien, og har ikke hørt om deres historie før nu, men er dybt chokerede over at høre om de ting, de er blevet udsat for.

- Vi ønsker at tage afstand til det, der er sket, og vise at sådan er vi ikke – Stevns er mere og bedre end det. Vi vil ikke være en del af den tavse mængde, som ikke får sagt tydeligt nok fra. Vi er chokerede over, at sådan noget kan foregå på Stevns. Vi er flove over at det. Derfor inviterer vi til dette optog, fastslår Simon Vigsø.

Starter kl. 16:30

Optoget finder sted onsdag den 15. december kl. 16:30-18 i Store Heddinge.

Det starter ved Stevns Folklore Museum ved Biblioteket, Kirketorvet 2, 4660 Store Heddinge. Derfra går man i samlet flok – med god afstand - op til Nyorv.

Medbring gerne en fakkel, LED-lys, cykellygte eller lyskæder på batteri, så vi kan lave én lang kæde af lys, lyder det fra arrangørerne.

– Vi håber sådan, at I vil være med til at bakke op, siger ægteparret Vigsø.

sky

Se også: Racisme tvinger familie væk fra Stevns

Se også: Politiet dokumenterer hadforbrydelser

Se også: Borgmester: Racisme ødelægger vores lokalsamfund

Se også: Borgerforslag strammer lov om hadforbrydelser

Se også: Ekspert om racisme: Gå til politiet