Ledere vil lukke skole efter ukontrollabelt coronaudbrud

Direktør i Næstved Kommune Jakob Bigum Lundberg har været i kontakt med ledelsen på Kobberbakkeskolen, afd, Sct. Jørgen og bekræfter, at Styrelsen for Patientsikkerhed ikke vil imødekomme ledelsen på Kobberbakkeskolen og lukke afdelingen mandag morgen. Foto: Jørgen C. Jørgensen

Smitten stiger i hele landet, men på Kobberbakkeskolen, afd. Sct. Jørgen i Næstved er smitten steget så meget, at skoleleder Klaus da Cunha har anmodet Styrelsen for Patientsikkerhed om tilladelse til at lukke skolen helt.

Skolens ledelse skriver til forældrene på intranettet Aula, at de seneste dage er smitten steget markant, og situationen på afdeling Sct. Jørgen er derfor alvorlig.

Direktør i Næstved Kommune Jakob Bigum Lundberg bekræfter, at kommunen har været i forbindelse med Styrelsen for Patientsikkerhed i forbindelse med en mulig nedlukning.

– Ja, det er rigtigt, men jeg kender ikke smittetallet, siger han.

Han fortæller, at styrelsen ikke finder anledning til at lukke skolen i den nuværende situation.

Ustoppelig

I udmeldingen på Aula skriver skolens ledelse, at de flere gange dagligt er i kontakt med direktionen i Næstved Kommune, de lokale sundhedsmyndigheder og Styrelsen for Patientsikkerhed. Ledelsen har bedt dem om at lukke skolen ned, da den finder smittekæderne ustoppelige.

Ifølge Epidemiloven er det i sidste ende Styrelsen for Patientsikkerhed, der afgør, hvorvidt man må lukke afdelingen ned. Styrelsen følger udviklingen nøje, men har indtil søndag middag stadig ikke set grund til at lukke afdelingen ned. Det er altså ikke en skolelederbeslutning eller en kommunal beslutning, om afdelingen skal lukke eller ej.

Direktør Jakob Bigum Lundberg fortæller, at de har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, men at det er tydeligt, at det er blevet sværere at få styrelsen til at lukke ned, da der er flere hensyn at tage.

– De gør, hvad de kan på skolen og følger alle anbefalinger, siger han.

Hårdt ramt

I udmeldingen på Aula skriver skolens ledelse videre, at til trods for, at flere af lederne også selv er ramt af smitte, knokler de der løs på at afdække smitte og få sendt breve ud til forældrene, lige så snart de får information om nye smittetilfælde.

– Vi forstår godt, at det kan skabe utryghed med så mange smittede, men I skal vide, at vi gør alt for, at eleverne kan føle sig trygge ved at møde frem i skole – også de næste to dage, inden vi lukker ned for fysisk undervisning, står der i mailen.

Undtaget nedlukningen er dog, de elever der har behov for at møde frem til nødundervisning og nødpasning.

Skolen har en del medarbejdere, som enten er smittet med Corona eller er syge af andre årsager, og derfor er det sært for dem at dække den fysiske undervisning ind med vikarer og andet personale. Derfor vil være man nødt til at sende klasser fra 6. – 9. årgang hjem de næste par dage. Hvilke klasser der bliver sendt hjem, har de det fulde overblik over mandag morgen.

Det er derfor vigtigt, at forældre og elever holder øje med Aula, hvor der vil blive sendt besked ud, om hvilke klasser det drejer sig om. De klasser, der sendes hjem får besked via Aula eller Min Uddannelse, om hvad de skal sidde at arbejde med under hjemsendelsen.