Skadesplagede TMS havde luft til 45 minutter

Allerede inden der var spillet så meget som et minut af kampen, var TMS på sin vis allerede bagud med 13-16 - nemlig målt på antallet af spillere på holdkortet hos de to mandskaber..

Og af de 13 mand var hele otte spillere 21 år eller derunder: TMS er hårdt ramt af skader, og det kan ikke mindst ses på holdkortene for tiden.

I selve kampen kom Ringsted-drengene ud på en måde, som tydeligvis overrumplede Skanderborg. Som et resultat af, at man var helt uden en ægte venstrefløj i truppen, startede stregspiller Sebastian Thor som en slags “falsk fløj”. Det vil sige, at han startede sine angreb på fløjen, men efter få sekunder af hvert angreb, løb han overgang konsekvent.

I det hele taget løb gæsterne ufatteligt mange overgange i starten, og efter at være kommet foran 3-0, førte TMS også 5-4 - inden Skanderborg ligesom havde vænnet sig til sjællændernes overrumplende udlæg.

Senere var det den 19-årige knøs Frederik Horn - som ellers er bagspiller - der tog sig af venstrefløjen. På den måde måtte TMS improvisere en smule kampen igennem, for når hele fem faste stamspillere er skadet, skal det kunne mærkes på friskheden hos den kerne af spillere, der får rigtig mange minutter.

Alt det forklarer dog ikke, hvorfor den ellers normale storskytte Martin Risom kom fuldstændig skævt ind i opgøret. Inden kampen havde han scoret vilde 93 mål i 13 kampe, men efter 23 minutter stod han noteret for bare ét mål på fem skud - herunder et brændt straffekast.

På dén baggrund var det faktisk ganske flot af TMS at være på 8-8 på det tidspunkt, men holdet stod også stærkt i forsvaret i 1. halvleg - ligesom Skanderborg også smed en del bolde ud over sidelinjen.

Pausestillingen hed dog 13-11 til Skanderborg, og det var ikke mindst et resultat af manglende TMS-marginaler til sidst. For et halvt minut forinden var Lauritz Legér centimeter fra at gøre det til 12-12, men han ramte underkanten af overliggeren. Og så nettede værterne i stedet tre sekunder før pausesignalet.

Om det var dén afslutning, der gav et lille mentalt knæk til Ringsted, skal være usagt - men i hvert fald kom Skanderborg hurtigt foran med fire i starten af 2. halvleg og det i øvrigt ad et par omgange.

I dén periode var det i høj grad Mark Nikolajsen, der holdt udeholdet inde i kampen med højt tempo og fine mål. Og efter en glimrende periode fik TMS udlignet til 18-18 med fire mål på stribe.

Det er dog altid dumt at brænde straffekast, og Oskar Rasmussen blev kort efter den anden TMS’er på dagen til at misse et sådant, og ikke længe efter var holdet bagud med to igen.

Og da Skanderborg med 11 minutter igen bragte sig på 25-20 efter to scoringer i tomt mål, lignede det afgørelsen - og var det også. Til sidst stak Skanderborg af, og i den fase nåede Ringsted såmænd også at brænde sit tredje straffe i kampen.

Det var sådan set ikke, fordi TMS pludselig spillede elendigt eller humørforladt - men efter en kamp, hvor de samme fem-seks spillere fik utroligt mange minutter på banen, gik holdet bare død i slutfasen.