Skoleleder: “Selv korte nedlukninger kan have store konsekvenser”

Regeringen præsenterede onsdag aften en række nye tiltag, der skal være med til at begrænse corona-smitten.

Et af tiltagene er, at skoleeleverne i grundskolen fra 0. til 10. klasse fra onsdag i næste uge skal fjernundervises i stedet for at møde fysisk op på skolen.

Steen T. Sørensen, der er distriktsskoleleder på Frederiksborg Byskole i Hillerød, er sikker på, at lærerne nok skal kunne løfte opgaven med at fjernundervise eleverne.

Til gengæld bekymrer han sig om elevernes trivsel:

“Det handler ikke kun om læring. Vores kerneområder er læring og trivsel, men vi har svært ved at nå eleverne trivselsmæssigt, når de ikke er i skole. Selve korte perioder hjemme er problematiske i forhold til trivsel, og vi ser stadig nogle følger af sidste vinters nedlukning. Der er blandt andet flere af de helt unge elever, der lider af angst. Vi kan ikke helt forstå, at der er så mange, der lider af angst, og vi kan kun koble det sammen med den lange nedlukning. Derudover er der også nogle elever, der har haft svært ved at komme tilbage i skolen igen, og det har selvfølgelig også medført en række forskellige udfordringer,” fortæller Steen T. Sørensen.

IKKE en juleferie

I Hillerød Kommune starter juleferien først onsdag den 22. december, og Steen T. Sørensen ærgrer sig derfor over, at blandt andre statsminister Mette Frederiksen og Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm brugte sætningen “forlænget juleferie” flere gange på onsdagens pressemøde.

“Som jeg forstår det, så skal eleverne fjernundervises, og så er det selvfølgelig lidt uheldigt, at man kalder det for en ”forlænget juleferie“. Jeg er ret sikker på, at der er nogle elever, der vil hæfte sig ved lige netop den sætning. De (Mette Frederiksen og Søren Brostrøm, red.) må beslutte sig for, hvad det er, men jeg forventer da, at der kommer nogle retningslinjer fra Undervisningsministeriet ret hurtigt - og gerne inden på tirsdag. Vi har ved tidligere nedlukninger måtte vente noget længe på en udmelding fra Undervisningsministeriet, og det håber jeg ikke bliver tilfældet denne gang,” siger skolelederen.

Både Mette Frederiksen og Søren Brostrøm understregede flere gange på pressemødet, at det er planen, at eleverne skal tilbage på skolerne igen fra den 5. januar, og det håber Steen T. Sørensen holder stik.

“Det er virkelig vigtigt, at den her nedlukning ikke kommer til at stå på i lang tid,” siger han.