Opsang: Især politikerne skal udvise selvjustits

Det var på et direktionsmøde i kommunen, det blev besluttet at sætte turbo på at inspicere forholdene på kommunalbestyrelsesmedlem og udvalgsformand Jan Klits (K) ejendom.

Det skete i sidste uge. To år efter en anmeldelse, og først efter massiv omtale af påståede ulovlige forhold på Klit-ejendommen i Ekstra Bladet. Det erkender borgmester Morten Slotved.

“Jeg vil ikke have Hørsholm på forsiden af Ekstra Bladet. Heller ikke med så små sager. Borgerne skal have 100 procent styr på deres BBR-oplysninger. Især politikerne skal udvise selvjustits og have orden i deres penalhus,” lyder det fra Morten Slotved.

En snak med Jan

Han afviser i den forbindelse, at han med den udtalelse holder partifællen og udvalgsformanden ud i strakt arm.

“Jeg har haft en snak med Jan. Min melding er, at han skal have orden i penalhuset. Det er min forventning, at alle skal have,” siger borgmesteren.

Det er også en forventning, han vil præcisere over for den nye kommunalbestyrelse, når den i begyndelsen af året skal på seminar, der skal føre til bedre samarbejde og bedre tone end i den nu udløbende valgperiode.

Tilsyn gennemført

Sagsbehandlere fra kommunens byggesagsafdeling gennemførte i sidste uge en besigtigelse af Klit-ejendommen i Rungsted. Den fører nu til, at der bliver igangsat en lovliggørelsessag om overbebyggelse på ejendommen.

Under tilsynet blev der ikke fundet tegn på, at den 50 m² stor bygning, der i 2010 blev bygget som garage og senere blev omklassificeret til udhus, bliver brugt til beboelse.

Det var netop det, to naboejendomme klagede over i 2019. Og var genstand for den massive omtale i Ekstra Bladet, som borgmesteren ikke bryder sig om.

Her blev Klit blandt andet omtalt som politimanden og politikeren, der fupper og snyder, fordi han ikke bruger den oprindelige garage til biler, men til beboelse.

En påstand, Jan Klit selv har afvist. Han har oplyst, at bygningen mest er brugt til oplagring og i perioder har været brugt som tv- og frirum. Blandt andet til datteren, der i februar 2011 var en af ofrene i en kæntringslykke i Præstø.

Datteren blev genoplivet i forbindelse med ulykken og har siden lidt af angst og depression.