Stem på din favoritjulebelysning og find nisser i byens butikker

Rikke

Besøg købstaden Store Heddinge og kom i ekstra godt julehumør.

Bo Drews Henriksen (tv) og Per Johansen ved én af de to nye bud på fremtidens julebelysning. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Hvert år ved juletid bliver midtbyen i Store Heddinge ekstra hyggeligt med granguirlander og julelys i handelsgaderne.

Det er Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening, der hvert år sørger for julebelysningen - og i år er to anderledes lyskæder kommet op at hænge.

– Det er permanente kæder med store LED-lyspærer, der kan hænge oppe hele året, og som så kan pyntes med skiftende temaer afhængig af årstiden, forklarer foreningens formand Bo Drews Henriksen.

Han forklarer videre, at det med permanente kæder vil betyde, at der ikke hvert år skal bruges midler til at betale for ophængning af kæderne, og så bruger LED-lyspærer mindre strøm.

Lyspærerne i de 'gamle’ guirlander er for øvrigt også med LED-pærer.

Hjerter eller stjerner?

I øjeblikket hænger der - udover, dem ’der plejer’ - to forskellige kæder, dels en spiralkæde med røde hjerter og desuden en dråbekæde med hvide stjerner. De kommer begge fra MK Illumination i Ringsted.

Her ses den anden mulighed, dråbekæde med stjerner.

Frem til den 24. december kan man på foreningens hjemmeside handelsstandsforeningen.dk stemme om fremtidens julebelysning ved at give en stemme til sin favorit. Og så deltager man samtidig i lodtrækningen om en flot gavekurv.

Julegave fra Håndværkerforeningen

Udgiften til julebelysningen er hvert år en af de store udgiftsposter i Borger- og Handelsstandsforeningen regnskab, og foreningen har været så heldig at få en donation på 15.000 kroner fra Store Heddinge Håndværkerforening til næste års julebelysning.

– Håndværkerforeningerne har hvert år mulighed for at uddele midler fra Varelotteriet, og i år ville vi gerne støtte julebelysningen i Store Heddinge, fortæller lokalformand for Håndværkerforening, Per Johansen.

Gå på nissejagt i butikkerne

Borger- og Handelsstandsforeningen har i år også arrangeret en hyggelig Nisse- og bogstavjagt-konkurrence, hvor man skal rundt på jagt i byens butikker efter i alt 9 forskellige bogstaver.

Bogstaverne danner et ord, og kan man gætte det, så skriv på en lap papir svaret samt deltagernavn, adresse, telefonnummer og e-mail, og smid det i Stevnsbladets postkasse på Nytorv 6.

Sidste frist for indlevering af den 19. december. Vinderen trækkes den 20. december og får direkte svar. Præmien er en kurv med lækre julegodter.

Og den 19. december er der for øvrigt hyggeligt julemarked i byen. Algade bliver spærret for trafik, så butikker og private kan trække ud på gaden med hyggelige juleboder.

rmh