Ny butik er opbygget som et hus – men du må ikke bruge toilettet!

Ny butik er opbygget som et hus – men du må ikke bruge toilettet!

Byliv: I sommeren 2020 kastede Sara Houborg sig ud i livet som selvstændig med interiørforretningen ”Sara du Nord”. Men blot halvandet år efter åbningen er virksomheden, der sælger møbler, designervarer og accessories fra kendte mærker som Hay, Ferm og Eberhart vokset ud af sine oprindelige lokaler.

Før havde Sara Houborg 40 kvadratmeter at gøre med, men nu har hun fået 90 kvadratmeter at boltre sig på:

- Det føltes som en meget lille forretning før, og jeg havde ikke rigtig plads til alle mine varer, så jeg havde brug for at få noget mere volumen på, siger hun.

Sara du Nord åbnede op på sin nye adresse på Espergærdes havnetorv for en uge siden, og iværksætteren er dermed kun flyttet godt 200 meter fra Gefionsbakken, hvor hun tidligere havde sin shop.

Fyring gav muligheden

Den ekstra plads er blevet udnyttet fuldt ud. Den nye butik bugner af lækre varer og julegaveegnet-materiale, og det er let at se, at det har været trangt i den gamle forretning, for hvor end man kigger hen, er der fristende nordisk design af den slags, der får dig til at sprænge dit budget med et smil på læben.

Sara Houborg har en længere karriere bag sig i møbelbranchen - blandt andet hos Paustian og Holmris - senest hos træeksperterne hos Skagerak. En fyreseddel hos sidstnævnte har vist sig at være en velsignelse i forklædning.

- Vi var flere, som blev fyret i forbindelse med pandemien, da ingen vidste hvad der skulle ske. Siden blev jeg faktisk spurgt, om jeg ville komme tilbage, men det er gået meget godt som selvstændig, og det er bare dejligt selv at kunne bestemme, hvornår man vil holde åbent. Min erfaring og mit kendskab i branchen har til gengæld hjulpet, så jeg har kunne skaffe nogle mærker, som normalt er meget kræsne med deres forhandlere, fortæller Sara Houborg.

Vilde indretningsopgaver

Foruden driften af den fysiske butik tilbyder Sara Houborg personlig indretningsrådgivning, og det har kastet nogle ret vilde opgaver af sig. Typisk hjælper hun med at finde frem til den rette indretning af enkelte rum, men en enkelt nordsjællandsk kunde kunne simpelthen ikke få nok, hvorfor Sara Houborg også engang er blev bedt om at indrette et helt hus.

- Vi finder naturligvis ud af hvad der passer stilmæssigt i fællesskab, og det er ikke sådan, at hvis jeg er vild med grøn, så gør jeg bare hele huset grønt. Det handler om, at mange synes, det kan være rart lige at få et par andre øjne på, inden de træffer en større indretningsmæssig beslutning, fortæller hun.

Hun betegner sin egen stil som minimalistisk og afdæmpet, men i Sara du Nord-butikken er der nu meget godt gang i farverne.

Mere synlighed

Ikke nok med at Sara Houborg nu får mere plads – placeringen nær havnen i Espergærde er blandt byens mest iøjnefaldende.

- Der har allerede været flere forbi min nye butik, som ikke vidste, at jeg tidligere havde butik nærmest lige omme bagved. Særligt om sommeren er der meget liv på torvet, og da jeg ikke har nogen webshop, er den lokale målgruppe meget vigtig, siger Sara Houborg, der selv bor i Espergærde.

Går man rundt i forretningen vil det muligvis føles hjemligt – der er nemlig både et soveværelse, et køkken og et badeværelse.

- Nu kan jeg vise de forskellige produkter i de omgivelser og rum, som de er tiltænkt, siger Sara Houborg, der dog har måtte tage sine forholdsregler:

- Jeg har været nødt til at rive døren ned til toilettet, så jeg er helt sikker på, at der ikke er nogen, der kommer til at bruge det, smiler hun.

Sara Houborg er uddannet cand.mag. og hun tænkte egentlig, hun skulle være gymnasielærer, men med opgraderingen af butikken vil det altså fortsat være fashionable puder og ikke flabede gymnasieelever, som hun skal holde styr på.

Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard