100 deltog i iskold julemærkemarch

Gitte Nordbo Keller, tovholder på julemærkemarchen i Kalundborg, stod på bordbænkesættet i iskold modvind og bød velkommen til deltagerne af dettes års julemærkemarch, som fandt sted for 45. gang i Kalundborg.

100 havde tilmeldt sig, og heraf var 46 medlemmer fra DCH (Danmarks Civile Hundeforening) Kalundborg, som deltager hvert år.

Holdet var dermed det 29. største hold til at deltage i julemærkemarchen på landsplan, som altid foregår den første søndag i december.

Gitte Nordbo Keller glædede sig over, at man i år kunne gå i samlet flok, selvom man dog stadig skulle sørge for at holde afstand på grund af corona.

Deltagerne kunne gå enten 5 eller 10 kilometer, og ved Kalundborg Museum blev der serveret varm kakao udenfor. Hvis det skulle foregå indenfor, krævede det nemlig at der skulle vises coronapas.

Og den varme kakao vil helt sikkert gøre lykke på den blæsende og kolde decemberdag.

Sidste år blev der indsamlet 1,1 millioner kroner i alt til Julemærkefonden, som støtter driften af de fem julemærkehjem i Roskilde, Skælskør, Ølsted, Kollund og Hobro,

Siden 1904 er der hvert år udkommet et nyt julemærke til gavn for julemærkehjemmene og udsatte børn i Danmark.

Udover Kalundborg, er der 70 andre startsteder i Danmark.

– Rigtig god tur og god jul og godt nytår, sluttede Gitte Nordbo Keller med at sige, og både de tobenede og firbenede gik afsted for at støtte den god sag.

Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen