Ungdomsskole står bag dekorativ fransk alpestemning under årets Royal Run

15 unge fra Ung Kalundborg har udsmykket en del af den royale løbsrute.

Den er kendt for dets medvirken i verdens største cykelløb Tour de France, Alpe d’Huez. Her fik området status som et af cykelsportens mest prestigefulde bjergetaper at vinde.

Men denne mandag er den franske alpestemning rykket direkte til Kalundborg.

Når de knap 8000 løbere på ruterne 5 og 10 kilometer under dette års Royal Run løber de nemlig op ad den stejle stigning fra Bryggervænget og videre op ad Møllebakken. Her møder løberne samtidig en række dekorative penselstrøg fra byens unge.

I alt 15 unge fra Ung Kalundborg nemlig dedikeret deres fritid til ikke bare at deltage i det royale løb, men de har også taget del i udsmykningen af en vigtig del af løbsruten.

Det fortæller Tahir Bakhtiary, der er afdelingsleder hos Ung Kalundborg:

- Det startede egentlig bare med, at vi i Ung Kalundborg fik sikret nogle biletter, som blev revet væk af de unge. Så lavede vi et hold og planlagde løbetræning 5-6 gange op til løbet på mandag, siger han.

Men ifølge Tahir Bakhtiary, så var det ikke nok med sikrede biletter og planlagte træningsaktiviteter:

- Udover at have fokus på, at de unge får motion, så mener jeg, at det er lige så vigtigt at fokusere på at få skabt en forbindelse mellem de unge mennesker, forklarer han.

Mere end bare et løb

Tahir Bakhtiary forklarer, at det for ham har været vigtigt at fokusere på, at Ung Kalundborgs løbehold blev en fasttømret gruppe. Derfor igangsatte han projektet med at udsmykke Møllebakken:

- Det er vigtigt, at de unge møder hinanden, og får skabt en forbindelse og et fællesskab. Det er også med til at give dem en mulighed for at skabe bekendtskaber på tværs. Her er sådan en maledag rigtig god, fordi her skal de snakke sammen om farvevalg, udskiftning af pensler og den slags, siger han og fortsætter:

- Dagen gav mulighed for at inddele holdet i nogle små grupper, som ikke kendte hinanden. Det fungerede godt. Det var en rigtigt god dag.

- Det er vigtigt, at de unge møder hinanden, og får skabt en forbindelse og et fællesskab, siger Tahir Bakhtiary, afdelingsleder hos Ung Kalundborg. Foto: Privatfoto

Det er vigtigt, at de unge møder hinanden, og får skabt en forbindelse og et fællesskab.

Tahir Bakhtiary, afdelingsleder hos Ung Kalundborg