Smittetal stiger: Corona breder sig på flere skoler

Det går op og det går ned med smittetrykket i Næstved Kommune. I løbet af weekenden er flere elever på folkeskoler i Næstved Kommune konstateret smittede med Covid-19. Det fortæller sundhedsdirektør Jakob Bigum Lundberg.

Det betyder, at der indenfor de seneste syv dage har der været 90 tilfælde af borgere, der er bekræftet smittet med coronavirus i Næstved Kommune.

- Vi har et smittetryk på 109. Det er alt for højt, siger Jakob Bigum Lundberg.

Testes igen

To 8. klasser fra Susåskolen, afdeling Glumsø blev fredag sendt hjem til isolation og test, efter en elev på årgangen blev konstateret smittet. I løbet af weekenden er to af de hjemsendte elever bekræftet smittede, og en specialklasse er sendt hjem.

- Det betyder, at der er flere elever, der skal testet igen, før de kan komme tilbage, fortæller sundhedsdirektøren.

Flere sendt hjem

På Kobberbakkeskolen, afdeling Sjølund er hele 6. årgang sendt hjem, da en elev her også er testet positiv. Og på Lille Næstved Skole, afdeling Herlufsholmvej er en elev fra 5. årgang testet positiv for Covid-19. Derfor er to klasser på årgangen samt syv medarbejdere sendt hjem til test og isolation. Her blev to 7. klasser også sendt hjem fredag, fordi en elev var testet positiv.

Også på Lille Næstved Skole, afdeling Hyllinge er der konstateret smitte. Her er en lærer testet positiv, og to lærere samt en 4. klasse er sendt hjem. Derudover vil en 5. klasse blive undervist hjemmefra, fordi der mangler medarbejdere, oplyser Jakob Bigum Lundberg.