Djokovic indleder ATP Finals med sikker sejr

Verdensetteren Novak Djokovic vandt uden de store problemer over Diego Schwartzman ved herrernes sæsonfinale.

Verdens aktuelt bedste tennisspiller, Novak Djokovic, tog mandag hul på herrernes sæsonfinale, ATP Finals, med en sejr i gruppen, der hedder "Tokyo 1970".

Serbiske Djokovic sejrede i London med cifrene 6-3, 6-2 over argentineren Diego Schwartzman, der rangerer som nummer ni på verdensranglisten.

Schwartzman fik ellers en fremragende start på kampen, da han med kampens første servegennembrud bragte sig foran 2-1, men Djokovic svarede med det samme tilbage og brød også til 5-3, inden han servede første sæt hjem.

I andet sæt brød Djokovic allerede til 1-0, og da han efter en fejl fra Schwartzman gentog til stillingen 4-1, var det svært at se argentineren komme tilbage i kampen.

Djokovic servede da også kampen sikkert hjem og udnyttede sin anden matchbold med en velplaceret flugtning efter 1 time og 18 minutters tennis.

Senere mandag skal Alexander Zverev fra Tyskland møde russeren Daniil Medvedev i samme gruppe.

Søndag indledte Rafael Nadal og Dominic Thiem med sejre i den anden gruppe.

De to grupper tæller hver fire spillere, og de to bedste fra hver gruppe avancerer til semifinalerne, der spilles på lørdag.

Djokovic har vundet ATP Finals, der hvert år samler sæsonens otte bedste spillere, fem gange, men det er ikke sket siden 2015.

Roger Federer er rekordholder med seks triumfer, men schweizeren er på grund af en knæskade, der har holdt ham ude siden starten af året, ikke med i London.