Politiet tager S-toget

Det skal være trygt at tage S-toget på Vestegnen.

Det er meldingen fra Vestegnens Politi, der den senere tid har gennemført en række kontrolaktioner i S-tog og på stationer. Og resultatet er ikke "kun" manglende billetter - det er også euforiserende stoffer, peberspray og knive.

I den kommende tid vil politifolk patruljere oftere i S-togene.

Sidste tirsdag aften den 6. oktober kørte en større civilklædt politistyrke rundt på hele Vestegnen i S-togslinjerne A, B og C med revisorer fra DSB og besøgte en række S-stationer.

DSB- og politifolk har før afspærret en hel S-station for at kontrollere alle rejsende - og onsdag den 7. oktober om aftenen, kom turen til Friheden S-station i Hvidovre.

- Vores betjente får en del positive kommentarer med på vejen i S-tog og på stationerne - det virker som om, folk er glade for at se os, og det glæder mig, for vores formål med at patruljere i togene er at gå efter dem, som skaber utryghed for andre, siger politidirektør Kim Christiansen.

Ved de store fællesaktioner fik omkring 2.700 rejsende kontrolleret billetter af DSB-revisorer, mens politiet visiterede en række mistænkelige personer og udstedte bøder for blandt andet at besidde euforiserende stoffer, peberspray og knive.

- Det skal være trygt og sikkert at tage S-toget og færdes på stationerne på Vestegnen, og i den kommende tid vil vores betjente patruljere mere begge steder på forskellige tider af døgnet, siger Kim Christiansen.