Kronjuvelen har fået en tiltrængt fornyelse

På mange punkter ligner Guldaldersalen - kronjuvelen blandt Roskildes selskabslokaler - heldigvis stadig sig selv, men der er ikke desto mindre sket store forandringer gennem det seneste års tid.

Dem har Jacob Brøllund stået for, for ved overtagelsen var der meget - rigtig meget - der trængte til at blive gjort noget ved for at leve op til den standard, et sted på Prindsen gerne skulle have.

- Fra tæppet og bagud har det været et pulterkammer. Hvad vi ikke har smidt ud! siger han med overbevisning i stemmen.

Opdateret lys og lyd

Det er nu først og fremmest bag scenen, at hver eneste kvadratmeter var fyldt med store og små ting, som nok har haft en funktion engang, men som mest af alt var i vejen. Nu er der fremkommeligt, og scenen har været ryddet helt for at kunne blive malet, for første gang i årtier.

Scenen er desuden blevet forsynet med helt nyt lys, lige som lydanlægget er blevet ført helt up to date.

- Det gamle lydanlæg virkede ganske vist, men kun i tale- og mellemniveauet. Subwooferen, der ligger inde under scenen, var gået i stykker for mange år siden, og det går ikke. Og så er mikseren skiftet, der er nye mikrofoner, projektor og lærred er skiftet ud, så vi har ryddet så meget op, som vi nu kan, siger Jacob Brøllund.

Bag scenen er stærkt bedagede toiletter til de optrædende blevet skiftet ud til nye. To toiletter, to bad og to håndvaske er til rådighed bag scenen, hvor der også er tæt på at være lagt sidste hånd på sminkerummet, som har været revet delvist ned og nu er så fint, som nogen diva kan ønske sig.

Kongelig kvalitet

I salene på første sal kan publikum glæde sig over, at over 400 halvtrætte glødepærer er blevet skiftet ud til moderne lyskilder, som både klæder lysekronerne og sparer på energien - og faktisk har Jacob Brøllund også skaffet et nyt, fantastisk rum i stueetagen.

Ud til Rosenhavestræde var der et fitnesslokale, som var overgået til en form for magasin, men Jacob Brøllund fik Nordicom til at skifte gulvet fra tiden som træningslokale, mod at han selv møblerede det, og ud af det er kommet et fantastisk, nærmest kongeligt mødelokale til en halv snes personer.

Kongeligt er også porcelænet. I køkkenet er reolerne fyldt med Hvid Relief til 200 personer, så heller ikke dér bliver der gået på kompromis med kvaliteten.