Det vrimler med gratis ferieoplevelser til børn og unge

Gratis sommerferietilbud: Corona har sat sit præg på Danmark. Alt har været lukket ned - også de aktiviteter børn og unge har gået til - men nu kan de opleve en helt masse. Helt gratis.

Folketinget har nemlig fordelt 200 millioner til kommunerne til at lave sommerferieaktiviteter for børn og unge mellem 6 og 17 år, og af det beløb, har Faxe Kommune har fået 1.277.000 millioner.

Og man må virkelig sige at det er der kommet vildt mange tilbud ud af. En lang række foreninger, museum og andre aktører er på banen med tilbud til gode og spændende aktiviteter. Alle sammen helt gratis for børn og unge mellem 7 og 17 år.

Listen over tilbud er lang. Meget lang. Lad os her blot nævne gratis film i Biografen Kanten i Faxe. Eller hvad med en tur på ravjagt i Faxe Ladeplads med Østsjællands Museum, på fossiljagt i kalkbruddet, sommerløb med Haslev Håndbold Fitness eller en tur i Koldkrigsmuseum Stevnsfort eller forskellige aktiviteter med Faxe Ladeplads Idrætsforening - altsammen frem til og med første uge af august.

Har du lyst til at stifte bekendtskab med havkajak, så tilbyder den nye klub Faxe Bugtens Kajak Klub sommerskole fra 16. til 20. juli. Vil du have vand på en anden måde så kan du komme på Aqua Camp med Haslev Svømmeklub fra 3. til 7. august.

Du kan også lære at bruge en 3D-printer, besøge en 4H gård, komme på håndboldskole i Dalby den 8. og 9. august - og er du modig kan du springe i faldskærm over Tureby den 2. august.

Nogle af de utroligt mange tilbud kan man bare møde op til, mens man skal forhåndstilmelde sig andre arrangementer, ligesom man kan risikere at nogle har nået grænsen for det antal der kan være med.

Det er Ungdomsskolen der er tovholder i alle arrangementerne, og på undgomsskolens hjemmeside finder man et fuldt overblik over alle tilbuddene, så klik ind på ungfaxe.dk - gå lidt ned på siden og klik på ,,Sommeraktiviteter 2020".