Stenheksen har åbnet butik

På kun godt to uger er der poppet en spændende butik op på Skeevej 103 ved Ringsted, med gaveartikler, sten, krystaller, dekorationer, bensmykker, skind meget andet.

Det er Thess Ravbøg, der har åbnet Butik Tante Thess. Hun plejer at være på marked fra midten af november og til jul på Nytorv i København, men det er aflyst i år.

Sommerens middelaldermarkeder, som hun også gerne er med på, blev jo heller ikke til noget i år. Det har Thess Ravbøg været lidt deprimeret over.

- Så for 16 dage siden kiggede jeg på min mand og sagde, hvorfor laver vi ikke en butik i laden, fortæller Thess Ravbøg.

I løbet af 14 dage blev der ryddet op i laden og lavet en butik. Thess Ravbøg har haft nogle teenagere til at hjælpe med at pakke ud og stille op.

Butikken er så stor, at der må være ti ad gangen. Thess Ravbøg har lavet et system, hvor alle kunder tager et flag, og når alle flag er taget, så må man vente i vindfanget på, at der bliver plads.

- Folk kan få en kop kaffe eller te, mens de venter, siger Thess Ravbøg.

Butik Tante Thess har rigtig meget i sten og krystaller. Det har Thess Ravbøg gjort meget i de seneste ti år.

- Jeg er stenheksen eller den kloge kone, når jeg er på middelalderfestival, fortæller Thess Ravbøg, der kan fortælle om stenenes egenskaber.

Hun har for et par år siden udgivet en bog om sten og krystaller, som kan købes.

Der er også replika fra 1300-1500 tallet som drikkekrus, glas og brikvævede bælter.

Lidt loppeting finder man også.

- Det er, hvad vi har samlet i årenes løb. Jeg kan ikke stå for et godt køb, så køber jeg, oplyser Thess Ravbøg.

Derfor er der så meget forskelligt i den nyåbnede butik.

Der de blødeste fåreskind, som er garvet uden kemikalier, der er håndstrikkede ting, fine, håndskårrede smykker af okseben, røgelse og duftolier.

- Det hører sig til, når man er lidt hekseaftig, siger Thess Ravbøg med et smil.

Der er små sten, som børn kan udvælge og fylde i en skattekiste.

Lidt jul er der også i form af juledekorationer, men nisser og pynt, er der ikke meget af. Derimod er der god chance for at finde en spænde og anderledes julegave.

- Man kan altid gå med en sten i lommen for en tier, tilføjer Thess Ravbøg.

Butik Tante Thess er åben alle dage frem til den 20. december. Åbningstiderne er fredag til søndag klokken 11-18 og øvrige dage klokken 15-18.