Erhvervspris har ført til flere besøg hos vindervirksomhed

Højtalerproducenten System Audio er den seneste vinder af Roskilde Erhvervspris, og stifter og udviklingschef Ole Witthøft er ikke i tvivl om, hvad det har betydet for virksomheden.

- Det har givet en lokal interesse for virksomheden, som vi slet ikke havde regnet med. Vi har haft masser af lokale på besøg, og det oplevede vi ikke før, så det skyldes helt klart prisen, for vi har ikke ændret på vores markedsføring, siger han.

System Audios højtalere har vundet flere priser, men inden Roskilde Erhvervspris var det primært lydentusiaster, der kendte til virksomheden, og mange anede ikke, at de i flere år har haft adresse på Klosterengen.

- Jeg er utrolig glad for, at folk i Roskilde har opdaget os, så Roskilde Erhvervspris har den virkning, som den gerne skal have, siger Ole Witthøft.

Vinderen af Roskilde Erhvervspris 2020 får en vase af glaskunstneren Skak Snitker, der har galleri og værksted i Roskilde Gasværk ved havnen. Det er Roskilde Kunstforening, som hjælper med at finde kunstnere, og til 2021-prisen har der ikke været brug for at gå langt, for keramikeren Lea Nordstrøm, som står bag værket, holder også til i Gasværket.

Finalisterne til Roskilde Erhvervspris er Nerve Smart Systems og PC Schematic, og det er deltagerne i Erhvervsforum og Roskilde Kommunes nytårskur den 19. januar 2021, der afgør, hvem der bliver vinderen.

Vinderen af Roskilde Erhvervspris 2020 modtager denne vase af glaskunstneren Skak Snitker. Foto: Per Christensen

Keramikeren Lea Nordstrøm har lavet værket, som vinderen af Roskilde Erhvervspris 2021 får til eje. Her ses hun mellem Roskilde Kunstforenings formand Jes Nysten (tv) og erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank, som er prisens tovholder.