Ægtepar faret vild på motorvejen: 12 timer uden vådt eller tørt

Holbækmotorvejen: Fredag aften fik politiet en melding om, at en bil kørte og slingrede i Holbækmotorvejens vestlige spor.

Det lykkedes kort efter politiet at få standset bilen, der blev ført af en ædru 80-årig mand fra Lynge, der havde sin 78-årige ægtefælle med i bilen som passager.

Både fører og passager var forvirrede, hvilket ifølge politiet er forklaringen på den usikre kørsel.

Ægteparret oplyste, at de ikke kunne finde hjem efter at have været kørt hjemmefra omkring klokken 9 om morgenen. I de knap 13 timer der var gået siden afrejsen, havde ingen af dem fået hverken vådt eller tørt. Politiet besluttede derfor at køre dem til den nærmeste fastfoodrestaurant, så de kunne få lidt at spise, mens der blev skabt klarhed over situationen.

Ægteparrets bil blev kørt på politistationen, hvorfra såvel fører som passager blev sendt hjem i en taxa. Politiet underrettede samtidig hjemmeplejen om hændelsen, som stod klar til at tage imod, da parret returnerede.

Politiet skal nu have klarlagt, om den 80-årige fortsat opfylder betingelserne for at have et kørekort. Politiet har ingen mistanke om, at der var sket uheld i forbindelse med ægteparrets dagstur.