Højtlæsning for voksne på biblioteket

Vi kender dem godt, litteraturens giganter: Hamsun, Kafka, Dostojevskij etc., men læser dem sjældent, fordi ... ja, bare fordi! Det bliver der lavet om på på Herfølge Bibliotek, hvor bibliotekar Randi Petersen serverer "klassikere på et sølvfad" i form af oplæsning af noveller og digte ud fra metoden 'guidet fælleslæsning'. Første gang er torsdag 23. januar kl. 14.

Guidet fælleslæsning fungerer således, at novellen og digtet bliver læst højt, mens deltagerne sidder med teksterne i hænderne. Højtlæsningen gør at tempoet sænkes nok til at man kan nærlæse og dermed opfatte ting mellem linjerne, som man måske eller ikke ville lægge mærke til, og på den måde bliver der mulighed for at dele al den undren og begejstring, der kan opstå, når man læser litteratur for første gang. Undervejs i oplæsningen bliver der holdt små pauser. Pauserne er til at reflektere over teksten og det er i pauserne at de gode samtaler begynder.

For gennem litteraturen åbnes et rum, som deltagerne kan træde ind i og møde en fremstilling af fælles menneskelige erfaringer, man kan tale om uden at det bliver privat. Samtidig skaber højtlæsning en følelse af fællesskab og personligt nærvær, fordi man sidder sammen og lytter til én, der giver teksten sin stemme. Det kræver hverken forberedelse eller forkundskab at deltage i 'Højtlæsning de Luxe'. Man tilmelder sig pr. gang via koegebib.dk eller på det lokale bibliotek.