Søsporten får sit eget lysshow ved Kyndelmisse-festen

Alle sejl er sat til for at få Kyndelmisse 2020 i Sorø til at blive den hidtil største succes. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Ved Sorø Sø er søsportsforeningerne gået sammen om et større arrangement, som Foreningspuljen, Trelleborgfonden og de lokale virksomheder Acacia samt Byens Tag & Facade har støttet med i alt 55.000 kr. Faktisk markeres de bidrag, som foreningerne har fået ved en lille reception i lystfiskerforeningens klubhus på festdagen fra klokken 19.30 til 19.45.

Pengene er blandt andet gået til, at lyskunstneren malte Hauge har kunnet lave sine lysinstallationer. Der er dels noget ved foreningernes klubhuse, ligesom den »runde« bøgehæk ved akademiets boldbane bliver inddraget. Den modsatte søbred ved »Smalsøen« kommer til at fungere som »bagtæppe« for installationen, der udnytter søbreddens træer og søvandets uberegnelige refleksioner - installationen får i øvrigt et andet udtryk, hvis der skulle nå at komme is på søen.

Ny restaurant

- Er det muligt, vil lyset over søen blive afviklet i overensstemmelse med rytmerne fra vores udendørs lounge-område ved Sorø Roklub, hvor DJ Josephine Winding spiller, fortæller Inge Juhl på vegne af søsportsforeningerne.

- Vi er glade for, at vi kan være med til at sætte et aftryk på arrangement. Vi glæder os til at få besøg af mange mennesker, der ikke kommer i vores foreninger til hverdag, og vores bidrag kan også medvirke til at skabe lidt større spredning på en aften, hvor byen får besøg af mange tusind mennesker.

I Sorø Roklubs klubhus etablerer Kragerup Gods i øvrigt en pop up-restaurant.

- Som pop up-restaurant flytter vi for første gang nogensinde Restaurant Blixen ud fra godsets kælder og ind i roklubbens flotte lokale, som med panoramaudsigt ud over søen skaber en helt unik oplevelse, siger Dennis Dahl fra Kragerup Gods.

Det er køkkenchef Frank Andersen, der har sammen sat menuen: Braiseret/sprængt kalvebryst med ristede rodfrugter, pommes Anna, mild peberrodscreme og friske urter til 148 kroner inkliusiv et glas vin eller en øl. Til børn under 12 åre er der hjemmelavede burgere fra grillen. Burgerne koster 75 kroner.

Der er begrænset plads, men man kan sikre sig plads til klokken 17, 18, 19, 20 eller 21 på telefon 58 26 12 50 eller info@kragerup.dk.

På terrassen står godsets store grill. Her laver kokkene grillpølser med brioche brød og tilbehør, ligesom der på terrassen kan købes suppe med sødekartofler og brød.

Underholdning

På vandet kan man også opleve kajakker med lys i. Der er færøsk dans og færøske smagsprøver, og så er der andre musikalske bidrag end DJ'en.

På »Havescenen« ud mod søstien kommer der aftenskoleelever og synger fra klokken 17.30 til 18.30, fra klokken 18.30 til 19.30 synger Sorø Underholdningskor, og fra klokken 19.30 til 20.30 er der »Viser i vinternatten«.

Endelig leverer bandet The Blues Bakery musikken til asfaltballet på den anden side af Værkerne, Sorø Kultur- og Fritidscenter.

Der er 120 fakler til at gøre vinteraftenen og turen til søsportsforeningerne smuk og hyggelig.

Bag arrangementet står Færøsk Forening, Sorø Kajakklub, Sorø Lystfiskerforening, Sorø Sejlforening, Sorø Roklub og Sorø Vinterbadeklub - Hold hovedet koldt.