Efter kritik: Ekstra millioner til Musikskolen

Så er der godt nyt for Musikskolen i Høje-Taastrup: Der bliver afsat yderligere 3,6 millioner kroner for at forbedre Musikskolens forhold i det kommende Børne- og Kulturhus, der skal opføres i Taastrupgaard.

Musikskolen har længe gjort opmærksom på, at der ikke var afsat nok plads til dem i det nye hus, og de frygtede derfor for fremtiden med de forringede forhold.

Men nu er partierne bag årets budget som er alle partierne i byrådet altså blevet enige om at afsætte yderligere 3,6 millioner for at opfylde nogle af Musikskolens ønsker til de nye rammer.

- Vi har erkendt, at det, der blev lagt op til, nok var lidt for sparsommeligt. Så vi har lyttet til deres bekymringer, for det er vigtigt, at vi får skabt nogle rigtig gode rammer for børnekulturen, som er et af omdrejningspunkterne i det nye hus, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Får mere plads

Musikskolens bekymringer gik blandt andet på pladsmangel i form af lokaler, koncertsale og forberedelsesplads, herunder akustiske forhold samt opbevaring af instrumenter.

Kommunen gik derfor i dialog med Musikskolen for at få afklaret elementer, der kunne tilrettes eller tilkøbes til projektet, så musikskolens behov tilgodeses.

På baggrund af dialogen med musikskolen og totalentreprenøren er der nu fundet en løsning. Den medfører yderligere 228 kvadratmeter til det nye Børne- og Kulturhus, og tre ekstra lokaler til Musikskolen, så der vil være i alt seks lokaler dedikeret til Musikskolen i det nye hus.

De ekstra midler betyder også yderligere depotplads til Musikskolen samt en ændring af væg mellem to kultursale for at forbedre de akustiske forhold og give plads til, at der kan foregå aktivitet i af forskellig art i de to sale uden støjgener.

- Når nu vi er i gang med at skabe et kulturhus, der skal være et flagskib i kommunen, så bliver vi også nødt til at give nogle gode rammer til dem, der skal bruge huset. Det er i hvert fald ikke opskriften på en succes at give dem dårligere rammer end dem, de kom fra, erkender borgmesteren.

Medfører andre ændringer

Ændringerne for Musikskolen medfører en række ændringer for resten af huset.

Blandt andet bliver produktionskøkkenet rykket for at give plads, og der er sket tilpasninger i administrationslokaler og afledte kvadratmeter på 1. sal som følge af udvidelsen i stueetagen, hvor det musiske torv er placeret.

Byrådet skal endeligt godkende ændringerne og bevillingen på sit møde den 21. april, men eftersom alle partier har godkendt ændringerne i budgettet, burde sagen blive godkendt.