Sejl gratis med færgerne i juli

I forbindelse med de igangværende forhandlinger om den såkaldte sommerpakke foreslår regeringen, at staten betaler regningen for de bløde trafikanter - cyklister og fodpassagerer - på 47 sejlruter i juli måned.

Rørvig-Hundested-færgen og Moljslinjens ruter mellem Odden og Ebeltoft og Odden og Århus er også inkluderet i forslaget.

Det kom dog som lidt af en overraskelse for kommunikationschef hos Molslinjen, Jesper Maack, da han i morges blev ringet op af de første journalister.

- Vi har overhovedet ikke været involveret i forslaget. Jeg lagde godt mærke til, at ministeren nævnte færger til småøerne på TV i aftes, men jeg synes måske nok det er lidt af en underdrivelse, at kalde Sjælland en lille ø, siger Jesper Maack.

Forslaget betyder, at gående passagerer og cyklister i hele juli måned kan rejse gratis med færgerne, og hos Molslinjen er man forberedt på, at det vil give øget antal passagerer i den periode.

- Hvis noget er gratis, så øger det altid interessen. Så det bliver da en udfordring, at finde plads til alle. Vi ved endnu ikke noget om det rent praktiske omkring ordningen. Men som udgangspunkt er det et forslag, man ikke kan have noget imod, og vi er jo enige i, at færgerne er en god måde, at komme rundt i Danmark på, siger Jesper Maack.