Lokalpolitikerne løber for børn på flugt

En god del af byrådet trækker i løbetøjet på lørdag, hvor man midt i lørdagshandlen altså kan se frem til at opleve lokalpolitikerne på hårdt arbejde, når der skal gås og løbes penge ind til Danmarksindsamlingen.

Sidste år var det Thomas Kielgast (SF), Ken Kristensen (V) og Mads Andersen (K), der tog en formiddag ud af kalenderen for at løbe nogle penge ind til Danmarksindsamlingen og måske grundlagde en årlig tradition i Køge, og i år har de altså inviteret byrådskollegerne til at løbe med. Det betyder, at feltet i år består af borgmester Marie Stærke (S), Erik Swiatek (S), Thomas Kampmann (K), Mads Andersen (K), Thomas Kielgast (SF), Ken Kristensen (V) samt Søren Johansen (R), der ikke sidder i byrådet men stiller op for de radikale ved næste valg.

Lige som sidste år vil folketingsmedlem Jakob Mark (SF) være speaker på løbet undervejs i den time fra klokken 11 til 12, som løbet varer.

"Sidste år var det smadderhyggeligt, og vi opfordrer alle til at komme og se løbet," siger Thomas Kielgast, der sidste år nåede 46 gange rundt om Torvet i forbindelse med løbet.

Formålet med løbet er altså at samle penge ind til Danmarksindsamlingen, som i år går til børn på flugt. Løbets deltagere har hver især skaffet sponsorer, som støtter pr. løbet omgang - sidste år kom der 46.000 kroner i kassen i forbindelse med arrangementet, og initiativtagerne håber på mindst det samme resultat i år.