Fortælling om mellemkrigstiden

Rikke

Kåre Johannessen er en dansk historiker, forfatter, foredragsholder, til tider tv-vært og tidligere museumsinspektør. (Pressefoto)

Foredrag: Perioden mellem de to store verdenskrige, fra 1918 til 1939, bliver ofte lidt glemt, og affejes som en ligegyldig ventetid mellem to store, afgørende begivenheder.

Men i virkeligheden var det en tid, der bød på enorme omvæltninger, både politisk, socialt og kunstnerisk; i Tyskland var Weimarrepublikken et eksperiment med demokrati, i USA skabte krise og spritforbud gangstervælde – og i Danmark blev velfærdsstaten opfundet.

På torsdag den 16. januar gæster Kåre Johannessen Østsjællands Museum på Rådhusvej i Faxe, hvor han vil fortælle om perioden mellem to verdenskrige.

- Museet vil gerne give borgerne i Faxe og Stevns kommuner muligheden for at opleve Kåre Johannessen; en af de mest aktuelle og interessante historikere for tiden.

Kåre kan i den grad fortælle livligt om en virkelig spændende tidsperiode, der for mange mennesker fremstår som en måske glemt epoke, siger Peter Gravlund Nielsen, direktør for Østsjællands Museum.

Foredraget, som Kåre Johannessen holder, tager tilhøreren med på en slentretur gennem en overset tid, hvor vi hører om fanatiske nationalister, fjantede jazz-piger, sultende arbejdsløse, banebrydende filmkunstnere… og en masse andet godt.

Foredraget er fra kl. 19.30 til 21.30. Det koster 95 kroner, inklusiv et glas vin, og billetter kan bookes på mail museum@oesm.dk.