Forretning: - Vi har slet ikke kunnet forestille os nogle restriktioner

Der var mulighed for billige julegaver til gør det selv-folket, da Nordtool Outlet åbnede på Tigervej i Køge før jul.

Men nu viser det sig, at man faktisk slet ikke må have detailhandel til private i det område og derfor har Klima- og Planudvalget i Køge sendt et påbud til folkene bag butikken.

Det nyåbnede værktøjsoutlet på Tigervej i Køge har fået påbud om, at der ikke må være detailhandel i området.

- En af de rigtig gode ting i Køge er at vi gerne vil fastholde handlen i bymidten og derfor siger vi nej til, at der skal være detailhandel i centre udenfor bymidten. Tigervej er en område, hvor der skal være engroshandel eller andet og derfor har vi sendt et påbud til Nordtool om at de må lukke eller ændre deres forretningsmodel, fortæller udvalgsformand Niels Rolskov (EL).

Hvilke restriktioner

Hos Nordtool undrer man sig over, at deres forretning ikke må ligge i det område.

- Vi har ikke været opmærksom på de regler og kunne heller ikke forestille os, at der ville være de restriktioner i området, siger Mikkel Nielsen fra Nordtool og fortsætter:

- I området ligger der jo blandt andet en mekaniker, et træningscenter og en tømmerhandel; virksomheder, der i store træk minder om vores. Hvordan kan de så få lov til at ligge i området?

Han fortæller, at man selvfølgelig har noteret sig påbuddet fra Køge Kommune og at man i øjeblikket er i tæt dialog med Klima- og Planudvalget, hvor målet er at finde en løsning på situationen.

Foreløbig har det store værktøjsoutlet dog åbent som hidtil.