DEBAT: Er 10 års succes i Kulturhuset Birkelundgaard ved at være slut?

Sim Krahl, Lavager 14

Er denne succeshistorie ved at slutte? Noget tyder på det, hvilket vil være et stort tab for Albertslund kommune!

I efteråret 2019 blev der indgået et politisk forlig i budgetaftalen for 2020, der betød, at der skal skabes en mere åben og ligelig adgang til bygningerne på Birkelundgaard. Det udsprang af, at jazzklubben havde søgt om tilladelse til at benytte Birkelundgaard til afholdelse af deres jazzsammenkomster og - koncerter. Det var ikke muligt, da foreningen Kulturhuset Birkelundgaard havde eneret på stedet til deres mange arrangementer.

Grunden til at vi har fået et nyt kulturhus i Albertslund skyldes indsatsen af foreningens bestyrelse og de mange medhjælpere. De har frivilligt og uden betaling gennem de mange år skabt et klenodie, der er guld værd for de mennesker, der sætter kulturoplevelser med musik og underholdning som det bærende element i højsædet.

Det er lykkedes over alt forventning - men det har også kostet dyrt og et utal af arbejdstimer for de involverede bestyrelsesmedlemmer og de mere end 40 frivillige sjæle, der i mange af ugens dage bruger tid på at skabe rammerne for bl.a. musikalske oplevelser og samvær med ligesindede.

Husets lade, den tidligere hestestald på gården, er blevet renoveret af kommunen i 2018/19, så den nu er velegnet til de mange arrangementer, der tilbydes gennem årets måneder. Det er blevet til over 20 årlige arrangementer med over 4.000 besøgende i løbet af året!

Det har heller ikke været billigt for foreningen. Der er købt for over kr. 100.000 til udstyr, som foreningen selv har betalt. Det er gået til køle- og fryseskabe, industri kaffemaskine, to gasgrills, fadølsanlæg, en 3-delt scene med plads til store orkestre, lys- og lydanlæg, stole og borde til den store sal og tre store telte til udendørs ophold samt andre relaterede produkter.

Ansvaret for dette materiel og vedligeholdelse er foreningens. Det vil være umuligt at sikre stand og brugbarhed, hvis andre end Kulturhusets bestyrelse og medarbejdere har adgang til disse nødvendige service elementer.

Lad Kulturhuset Birkelundgaards nuværende lånebetingelser fortsat gælde, så foreningens mange tilbud kan udvikle sig til glæde for de mange borgere, der trofast støtter og har glæde af de mange oplevelser, der tilbydes os!

Det må være muligt at imødekomme andre foreningers ønske om andre fysiske rammer end på Birkelundgaard! Lidt positiv vilje fra politisk side til at bevare kulturperlen Kulturhuset Birkelundgaard er vigtig, hvis vi skal bevare interessen for at være med i bestyrelse og som medhjælpere i denne positive oplevelse, som Albertslund har fået via foreningen Kulturhuset Birkelundgaard!