Succes trods corona: Det bliver da en aktiv sommerferie

Ole Hansen er en optimistisk mand. For nylig meddelte chefkonsulenten ud i Sjællandske, at han trods corona-restriktion fortsat troede på, at Aktive Feriedage i skolernes sommerferie ville blive gennemført. Dengang var der ikke særlig mange foreninger, der ville stille frivillige til rådighed til at aktivere kommunens børn i sommerferien. Men så skete der noget.

Ole Hansen tog ja-hatten på og det virkede. Fra i dag åbnes der for tilmelding til alt fra madskole og ridning til dans amok og korskole. Blandt de nye aktiviteter er musicalen Alice i Eventyrland. Den er skrevet af den nu pensionerede musiklærer Bent Kværndrup og har aldrig før været opført.

Tre dage på Susåen

Kanosejlads er også en af nyhederne. Man kan nemlig komme på en tredages tur med start i Skelby. Kravene er, at man tager redningsvest på, og det anbefales at man kan svømme 100 meter.

Aktive Feriedage har 83 forskellige aktiviteter fordelt over seks uger. I de uger, hvor færrest har ferie, er der logisk nok flest aktiviteter.

Fodboldskole aflyst

Selv om coronaen ikke kan få bugt med Aktive Feriedage, så aflyses foldboldskolen på Korskildeskolen. Den har ellers været afviklet hver eneste sommer i 24 og skulle således have fejret 25 års jubilæum til sommer med 100 børn.

Men de 14 frivillige tør ikke løbe an med at tage ansvar for at holde skik på de små fodboldspillere. Fodboldskolen var oprindelig en del af Fladså Kommunes sommertilbud til børnene. Da kommunerne blev lagt sammen i 2007, blev fodboldskolen en del af Aktive Feriedage.