Digitaliseringsforening flytter

Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening flytter nu ind på Hvidovre Rådhus.

Og hvad er Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening så for en størrelse. Det er hverken en forening for it-nørder eller computerspillere. Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening - DSD - er et samarbejde mellem 11 kommuner om digitalisering og effektiv brug af it-systemer

Hvidovre Kommune har nu formandskabet for DSD, i skikkelse af Hvidovres kommunaldirektør Nich Bendtsen.

- Jeg har glædet mig til, at vi her i Hvidovre Kommune skulle overtage formandskabet for DSD. Vi har haft stor nytte af samarbejdet indtil nu og har været meget aktive i mange af foreningens udviklingssamarbejder, så det bliver rigtig spændende at stå i spidsen for foreningen foreløbig de næste to år, siger den nyvalgte formand.

Med formandskabet følger værtskabet for DSD's sekretariat, der nu flytter ind i kontorfællesskab med Hvidovre Kommunes digitaliseringsafdeling.

Sekretariatet består af fire medarbejdere: Michael Jensen, som er sekretariatschef, to databeskyttelsesrådgivere, Julie Egholm og Daniel Bach, der tilsammen rådgiver ni af foreningens 11 medlemskommuner - og Lisbet Lund Nielsen, der varetager det fælles tilsyn med kommunernes databehandlere.

Blandt de projekter, som digitaliseringsfællesskabet samarbejder om, er blandt andet implementering og brug af Aula på dagtilbudsområdet, en række kommunale it-systemer, og desuden udviklingsprojekter om fx digitale assistenter og kunstig intelligens. Foreningen har også som formål at sikre medlemskommunerne bedre og billigere it-systemer. Endelig skal DSD understøtte kommunernes arbejde med datasikkerhed GDPR.

De 11 medlemskommuner er Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre, Solrød og Vallensbæk.