Han vil være verdens hurtigste

Onsdag aften klokken 18 lyder startskuddet til løberen Axel Vangs længe ventede rekordforsøg på Hillerød Stadion.

Her skal han forsøge at blive den hurtigste 15-årige på 10.000 meter på bane og komme på listen over indehavere af »International Age Records«.

På listen samler registreres de bedste unge fra 5 til 19 år på en lang række løbedistancer og andre atletikkonkurrencer.

For at slå rekorden skal Axel Vang løbe de 25 omgange på 400-meter banen på mindre end 29 minutter og 56 sekunder, en rekord fra 1996, som indehaves af japaneren Keisuke Ikeda.

Rekordforsøget var i første omgang planlagt til den 19. april, men blev aflyst på grund af corona. Siden blev det udsat og aflyst igen flere gange. Men i aften gør han altså forsøget, som dog skal ske uden tilskuere af hensyn til forsamlingsforbuddet.

Der var ellers lagt op til lidt af en løbefest i forbindelse med løbet, men den er opgivet. Som et plaster på såret har borgmester Kirsten Jensen (S) annonceret, at hun kommer forbi før rekordforsøget og ønsker Axel held og lykke.

Sidste år kom Axel Vang på listen over »International Age Records« som den hurtigste 14-årige, da han på Østerbro Stadion løb de 10.000 meter på 30 minutter og 50 sekunder.