Bibliotekaren anbefaler: Fantasy - også for voksne!

Susan Jessen Spiele, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Fantasy er en meget alsidig genre, der kan antage alle mulige former; f.eks. den episke a la Tolkien eller at brodere videre på forskellige historiske perioder. Fantasy er ikke bange for at tackle de store spørgsmål som godt og ondt, men kan samtidig være skamløst underholdende og eskapistisk. Bibliotekar Susan anbefaler i denne uge to spændende fantasy-serier på engelsk.

The Fionavar Tapestry af Guy Gavriel Kay

Fem canadiske universitetsstuderende bliver inviteret til den første af alle verdener, Fionavar. Alt hvad der sker her har en effekt på alle andre verdener. Det er en middelalderlig verden med flere forskellige kulturer, hvor der stadig findes magi. Men også en altafgørende kamp mod en gammel ondskab, der vil sætte både gamle og nye venskaber på prøve og koste dyrt.

Kay blander historie, myter og sagn med en original og rigt facetteret historie, der stadig er en af mine favoritter. Han viser de fælles træk, der forbinder os som mennesker på tværs af grænser og tid. Findes også på dansk.

Find den første bog i serien "The Summer Tree" her.

The Greatcoats af Sebastian de Castell

Tristia er overtaget af et egoistisk aristokrati, kongen har mistet hovedet og hans Greatcoats er ikke længere respekteret, men er opløst og ildeset. Falcio Val Mond og hans to nærmeste venner er stadig tro mod deres døde konge og hans idealer om lighed for loven, som de kæmpede for som Greatcoats. De er nu på en sidste mission.

Det er helt umuligt ikke at drage Dumas De tre musketerer ind i en beskrivelse af denne serie; de tre nære venner fra et væbnet korps, loyalitet til døden, kampe med kårde og pistoler og intriger. Underholdende og god humor i dialogerne.

Find den første bog i serien "Traitor's Blade" her.

Hver uge bringer en bibliotekar fra Roskilde Bibliotekerne anbefalinger her på Roskilde Avis hjemmeside.