Dybt uholdbar sag fra Espergærde

Debat

Helsingør: En 15-årig pige blev forleden nat slået og sparket i hovedet i Espergærde, da hun sammen med veninder var på vej hjem fra en fest, fordi hun fortalte en 22-årig mand, der fløjtede efter dem, at det var upassende, og de altså kun var 15 år.

Derefter slog manden hende to gange i hovedet, så hun faldt ned på jorden, hvorefter han sparkede hende to gange i hovedet. Pigen blev indlagt til observation, og manden blev anholdt.

Men på trods af, at han blev sigtet efter paragraf 245, som er 'legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter' - ofte betegnet som grov vold - med en strafferamme på op til seks års fængsel, blev han løsladt igen efter afhøring - uden at blive fremstillet i grundlovsforhør.

Pigens familie er frustrerede over det, og det kan jeg så sandelig godt forstå. Det er dybt uholdbart, at gerningsmanden bare bliver løsladt. Og det er dybt urimeligt over for den unge pige, at hun skal risikere få dage efter at løbe ind i ham på gaden, i supermarkedet eller i træningscentret. Det hører absolut ingen steder hjemme.

Derfor har jeg og Nye Borgerlige støttet, at justitsministeren leverer en redegørelse, så der bliver sat fokus på problemet. Men det er ikke nok bare med det. Ministeren bør også finde en konkret løsning.

Jeg ønsker specifikt, at der ses på, om ikke reglerne kan strammes, og/eller om der skal tilføjes flere ressourcer til området, så lignende sager undgås.

Mette Thiesen

medlem af Folketinget og familieordfører, Nye Borgerlige