Bygningen er ikke længere til salg - endnu

Når Tour de France rytterne rammer området ved Bollige Bakker, i Veddinge Bakker, næste sommer, så kommer de måske til et prikket radiotårn, når de når det bedagede, men imponerende radiotårn midt i det bakkede landskab.

Sådan lyder i hvert fald et af de mange forslag til festligholdelse af det store cykelløbs tur i Odsherred, men først skal ejerne, TDC , tages i ed.

TDC Net tager ikke stilling til forslaget om at prikmale radiotårnet, for de har ikke hørt om det, men de fortæller, at masten i dag er funktionsdueligt og fungerer som et radiokædetårn, der bruges af mange forskellige mobiloperatører, men selve tårnet er ejet af TDC.

I 1928 købte det daværende P&T 48 tønder land fra Skamlebækgården, og her byggede de radiostationsbygningen og fem tjenesteboliger.

Bygningen ejede TDC frem til 2007, hvor den blev solgt videre til pensionskassen ATP, og TDC fortsatte med at leje bygningen til 2017, selvom deres aktiviteter i bygningen ophørte i 2014.

I dag er bygningen ejet af ATP Ejendomme, og selvom der har gået rygter om at bygningen skulle sælges, og et særlig hårdnakket rygte lød at Odsherred Kommune var interesseret i at købe den til brug for museum, så er det ikke aktuelle planer, lyder det fra Robert Neimanas, der er presserådgiver hos ATP Ejendomme.

»Jeg har forhørt mig hos mine kolleger i ATP Ejendomme, og svaret er, at der ikke er truffet nogen beslutninger på nuværende tidspunkt. Vi overvejer og afventer situationen fremadrettet herunder i dialog med kommunen,« siger han.