Flere anholdt under årtiers største demonstrationer i Cuba

Adskillige mennesker er blevet anholdt i Cuba, efter at tusindvis er gået på gaden for at deltage i de største protester i landet i årtier.

Det skriver BBC.

Cubanerne er blandt andet vrede over, at landets økonomi hænger i laser. Samtidig er der mangel på medicin og mad, mens priserne stiger, lige som folk også er utilfredse med regeringens håndtering af coronapandemien.

Demonstrationerne er bemærkelsesværdige, fordi regeringens kritikere normalt straffes hårdt, hvis de viser deres uenighed, skriver BBC.

Cubas præsident, Miguel Díaz-Canel, har i forbindelse med protesterne opfordret sine tilhængere til at bekæmpe demonstranterne.

En af dem, der deltager i demonstrationerne, siger til BBC, at der hverken er mad, medicin eller frihed i Cuba.

- De lader os ikke leve, siger kilden, der kun er navngivet som Alejandro.

Demonstranterne råber "frihed" og "ned med diktaturet" i protester over hele landet, herunder i hovedstaden Havana.

- Vi er ikke bange. Vi ønsker forandring. Vi ønsker ikke mere diktatur, siger en anonym demonstrant i San Antonio til BBC.

Regeringskritiske demonstranter er blevet anholdt af sikkerhedsstyrker, der assisterer landets almindelige politi under demonstrationerne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Billeder og videoer på sociale medier viser, at flere fra sikkerhedsstyrkerne tilbageholder, banker og sprøjter peberspray i ansigtet på demonstranterne.

Link til citeret artikel