Kommunen vil overveje bom efter flere påkørsler af bro HIllerød Kommune vil nu se på, om der skal opsættes en bom, som forhindrer påkørsler af tunnelen under Isterødvejen

trafik To gange på få dage bragede varebiler ind i toppen af tunnelen på Smedievej i Hillerød Øst - både fredag 2. juli og tirsdag 6. juli.

Da Hillerød Posten skrev om ulykkerne, fik det mange til at reagere på Facebook.

"Det sker jævnligt - flere gange om året," skrev en borger, mens en anden borger fortæller, at der faktisk også var en bil fra udlejningsfirmaet Avis, som kørte ind i broen på et tidspunkt mellem fredagens og tirsdagens hændelser.

"Folk ser temmelig pressede ud, når de stiger ud og konstaterer, at halvdelen af bilen er "røget af"," skrev han.

Skiltning er i orden

Skiltningen på stedet er helt efter bogen, siger Ivan Christensen, der er sektionsleder Trafik, Vej og Park i Hillerød Kommune - som også tidligere har oplevet store problemer med, at folk kørte ind i broen på Frederiksværksgade under motorvejsforlængelsen i Hillerød Vest:

"Både på Frederiksværksgade og Smedievej er skiltningen i orden. Så uheldene sker formentlig, fordi chauffører i varebiler ikke er opmærksomme på højden af deres køretøjer og tror, de kan køre igennem".

Vil overveje bom

Flere borgere spørger også på Facebook om, hvorfor der ikke bliver sat en bom op inden tunnelen, så chaufførerne i diverse udlejningsbiler, som de ikke har styr på højden af, kører ind i dem, før de når til den egentlige tunnel.

"Hvor bliver en check-bom af som burde står inden og blive skadet i stedet for broen? Der er vel grænser for, hvor mange tæsk den bro kan holde til?," spørger en borger.

Og det er noget, kommunen vil se på nu efter de seneste episoder, siger Ivan Christensen:

"I Frederiksværksgade har vi løst udfordringerne med en bom, så man får en advarsel, inden man kører igennem. Men vi har ikke på nuværende tidspunkt truffet en beslutning om at gøre det samme på Smedievej. Vi vil selvfølgelig se på de informationer, vi får ind nu, om at der er tale om flere påkørsler, end vi er opmærksom på, og vurdere, om der er behov for en tilsvarende løsning på Smedievej. Så det er noget, vi vil overveje på baggrund af de meldinger, vi får om Smedievej".