Testcenters levetid forlænges frem til næste tirsdag

Mange har allerede lagt vejen forbi PCR-testcenteret på Teaterbygningen, der på kort tid blev etableret i kølvandet på en eksplosiv vækst af antal coronasmittede borgere i Køge Kommune.

Og nu får endnu flere borgere mulighed for at lade sig teste, efter at Region Sjælland har besluttet at holde testcenteret åbent i yderligere fire dage. Det betyder, at testcenteret nu vil have åbent mellem klokken 15.30 og 19.30 dagligt frem til og med tirsdag den 20. juli og ikke den 16. juli som først planlagt. Det oplyser Køge Kommune på sin Facebook-profil, hvor man skriver ud til borgerne:

»Tak, fordi i tester, holder afstand og spritter af. Sammen får vi smitten ned.«

Efter en periode, hvor Køge Kommune har ligget med landets højeste incidenstal - incidenstallet angiver antallet af kommunens borgere, der er testet positive for corona inden for den seneste uge per 100.000 indbyggere - er kommunen nu på tredjepladsen på opgørelserne fra Statens Serum Institut. Både Frederiksberg og Københavns kommuner har således overhalet Køge, hvis incidenstal nu er på 131,42 efter at have toppet på 186,91 i sidste uge.

Køgenserne tog da også godt imod testcenteret efter åbningen tirsdag i sidste uge. På de første tre dage lod knap 700 borgere sig teste, hvilket man i kommunen betegnede som en succes. Det skulle blandt andet ses i lyset af de korte åbningstider og det faktum, at det nu lukkede PCR-testcenter i det tidligere posthus dagligt havde omkring 300 borgere forbi til test, men samtidig havde markant længere åbningstider.