Første testsejr i hus

Andreas Lissau og John Ringstrøm

Der var masser af gode takter, gode mål, lovende nye spillere og en del kilometre i benene, da Næstved Herlufsholms fodboldkvinder spillede sommerens første træningskamp.

Det foregik på hjemmebane mod BSF, der i sidste sæson voldte de sydsjællandske kvinder en del problemer - blandt andet i den tordenvejrs-udsatte 1. divisionskamp.

- Vi får hurtigt banket rusten af, og vinder fortjent. Særligt den første time af kampen var rigtig god. Og så blev den sidste halve time lidt mere rodet, fordi vi får skiftet en del, selvom dem som kommer ind, også gør det godt. Vi fik spillet en masse fodbold, fik bygget på formen og blev klogere på de nye spillere, siger Næstved HGs cheftræner Jeppe Tengbjerg.

Katrine Krag-Andersen scorede hjemmeholdets første mål efter et frispark midt på banen, hvor hun fik opsnappet en løs bold, som hun først tog videre med hovedet og derefter lagde ind. Andet mål inden pausen stod Nicoline Schrøder for, da hun afsluttede et godt opspil.

Gæsterne fra Ballerup-Skovlunde fik også scoret en enkelt gang inden pausen og efter sideskiftet scorede begge hold endnu en gang.

Hos værterne var det Josefine Mejer, der scorede på et flot langskud fra højresiden.

2. halvleg blev generelt lidt rodet, da begge hold skiftede ud. Blandt andre fik NIF HG brugt hele bænken, da alle skulle have spilletid og man gerne ville undgå skader. Sydsjællænderne manglede også Ida Skovbo, der er på ferie, og holdets anfører, Karoline Ellegård, som er skadet men forventes snart at være tilbage på træningsbanen.

Omvendt fik Tengbjerg og sportschef Steen Hansen set mange af de nye i aktion. Både Camilla Jensen, der er vendt »hjem« fra netop BSF, de to tidligere Brøndby-spillere Cajsa Hansen og Luna Halskov, samt ikke mindst den israelske angriber Rahel Shtainshnaider fik chancen fra start.

- De unge nye spillere er selvfølgelig godt skolet og kommer helt sikkert til at bidrage i det lange løb. Men det bliver spændende at se, hvor hurtigt de kommer ordentligt ind i det her, siger Tengbjerg, mens Steen Hansen supplerer:

- De gjorde det fint individuelt. Ikke mindst i 1. halvleg. Der går selvfølgelig lidt tid med relationer, og da vi byttede rundt i pausen, blev 2. halvleg lidt mere famlende. Men alt i alt en god indsats, siger Hansen.

Det skal især blive spændende at se, om den 27-årige Shtainshnaider kan blive en forstærkning for sydsjællænderne. Den rutinerede angriber har senest været med i Israels landsholdstrup i de sidste seks EM-kvalifikationskampe. Dog var hun ikke på banen i 0-4-nederlaget til Danmark i oktober sidste år.

- Vi vil prøve at se, om vi kan lande hende. Hun landede i Danmark forrige søndag, men havde mistet sin kuffert i Paris. Så hun kunne først rigtig træne med tirsdag og torsdag, hvor hun så rigtig fin ud. Hun kunne nok godt have lavet tre mål mod BSF, for hun kom til chancer. Men hun valgte at forsøge at spille sine medspillere, siger Steen Hansen, der har fået kontakt til israeleren via en agent.

- Det vil være rigtig fint for hende at komme hertil og få en oplevelse og vise sig frem i Nordeuropa, mener sportschefen.

Også Jeppe Tengbjerg ser med spænding frem til, hvad der venter ham og holdet.

- Jeg er meget tilfreds og fortrøstningsfuld i forhold til, hvad jeg fik set i weekenden. Selvom der var en del nye, hang vi rigtig fint sammen, og fik skabt mange chancer. Og nu har vi stadig et par uger til at få finjusteret de sidste ting, siger cheftræneren, der torsdag sender sine spillere i aktion mod tyske MSV Duisburg, som i sidste sæson rykkede ud af Bundesligaen.

Den kamp spilles torsdag kl. 17.15 på Capelli Sport Stadion i Køge.