Wind banker på til EM-startplads: Har vist jeg kan bidrage

Jonas Wind er den angriber i EM-truppen, som har vist bedst målform op til slutrunden.

Det vrimler ikke med spillere i stor målform i den danske EM-trup, men med 17 mål i 32 kampe på tværs af alle sæsonens turneringer ligner Jonas Wind et godt bud på Danmarks spidsangriber i en eller flere af gruppekampene ved den kommende slutrunde.

- Jeg kommer ind med god selvtillid. Selv om klubben ikke har sluttet så godt af, synes jeg, at jeg står et godt sted. Og jeg synes, at jeg har vist i de seneste landskampe, at jeg kan bidrage med noget.

- Vi må se, hvad det bliver til af spilletid. Jeg skal bare gøre det så godt som muligt i træning og træningskampene.

- Så må vi se, hvad det bliver til. Om det bliver en startplads eller en tur på bænken. Det er bare fedt at være med, siger han.

FC København-profilen fik debut i 4-0-sejren over Færøerne sidste år. I alt er det blevet til seks kampe for A-landsholdet - heraf tre fra start - og tre mål.

Han indrømmer da også, at han var blevet en kende skuffet, hvis han ikke var blevet en del af Hjulmands trup.

- Selvfølgelig begynder man at sætte næsen op efter det. Især når man har været med ved de seneste samlinger og leveret et fint aftryk i de kampe, jeg har spillet, med nogle mål og en assist.

- Så selvfølgelig var jeg nok blevet lidt skuffet, hvis jeg ikke havde været med, men der er ikke noget, der er givet. Der er en masse dygtige spillere rundt omkring, siger Jonas Wind.

Han jublede, da han fik telefonopkaldet fra landstræneren med den opløftende melding, og han kan levende forestille sig at stå foran hjemmepublikummet i Parken ved EM.

- Det er en drengedrøm at repræsentere sit land ved en slutrunde. Og så på hjemmebane. Det er stort og dejligt, at det nu er bekræftet. Jeg er en rigtig glad mand, siger han.

Foruden den 22-årige angriber er Nicolai Boilesen og Mathias "Zanka" Jørgensen udtaget fra FC København.

Danmark tester formen mod Tyskland og Bosnien-Hercegovina i næste uge. 12. juni gælder det første gruppekamp mod Finland.